Η νέα Εποπτική Επιτροπή του Facebook μπορεί να επαναφέρει τον Τραμπ στην πλατφόρμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η νέα Εποπτική Επιτροπή του Facebook μπορεί να επαναφέρει τον Τραμπ στην πλατφόρμα
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, για την επάνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η απόφαση της νέας Εποπτικής Επιτροπής του Facebook για την επαναφορά του προσωπικού λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται «εξορισμένος» από τα κοινωνικά δίκτυα του Facebook και του Instagram (καθώς και του Twitter), μετά την τροπή που πήραν οι πολιτικές του συγκεντρώσεις στην Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα την έφοδο των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Όμως, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, τα νέα μέλη της Εποπτικής Επιτροπής του Facebook φαίνονται αποφασισμένα να δώσουν τέλος σε αυτό το «μπλοκάρισμα».

Η επιστροφή του Τραμπ στο «Internet» - αν πραγματοποιηθεί - εκτιμάται πως θα ενισχύσει τη θέση του ως την ηγετική φιγούρα των Ρεπουμπλικανών.

Όμως μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει και τα 2,8 δισεκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας, καθώς θα θέσει τις βάσεις για μία νέα συνθήκη στην έκφραση πολιτικού λόγου σε ευρύτερη κλιμακα, κάνοντας πιο δύσκολο για την εταιρεία να «αφαιρέσει» ζημιογόνο περιεχόμενο στο μέλλον.

Πάνω σε αυτό το σενάριο, ορισμένοι παρατηρητές εκφράζουν δυσπιστία για τα κίνητρα του Facebook, καθώς υποστηρίζουν πως το «αμφιλεγόμενο» περιεχόμενο αυξάνει την αφοσίωση των χρηστών, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider