Eat Just: Η εταιρεία των 400 εκατ. δολαρίων που θέλει να δημιουργήσει το νέο Impossible Burger

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eat Just: Η εταιρεία των 400 εκατ. δολαρίων που θέλει να δημιουργήσει το νέο Impossible Burger
Πρόκειται για την εταιρεία που παράγει και πουλάει τα πρώτα «εργαστηριακά κοτόπουλα» έναντι 17 δολαρίων.

Μετά το Impossible Burger σειρά έχουν τα κοτόπουλα... εργαστηρίου, τα οποία ήδη κυκλοφορούν στην αγορά της Σιγκαπούρης και κοστίζουν μόλις 17 δολάρια.

Πρόκειται για πραγματικά κοτόπουλα τα οποία αντί να «παραχθούν» με τον παραδοσιακό τρόπο αναπαραγωγής, δημιουργούνται μέσα σε εργαστήρια, με τη βοήθεια βιοχημικών, μοριακών βιολόγων, επιστημόνων τροφίμων και... σεφ.

Πρόκεται για την εταιρεία του - πλέον δισεκατομμυριούχου - Τζος Τέτρικ, ο οποίος ίδρυσε την Eat Just σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει πραγματικό - ηθικό κρέας, σε εργαστηριακές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας με αυτό τον τρόπο τη παραγωγή κρέατος σε φάρμες μαζικής παραγωγής και κερδίζοντας το vegan κοινό, παρότι πρόκειται για πραγματικό κρέας και όχι κρέας φυτικής παραγωγής όπως είναι το Impossible.

Στα πρώτα βήματα της εταιρείας, η ιδέα ξεκίνησε με «αυγά εργαστηρίου» τα οποία φαίνεται πως κέρδισαν τους επενδυτές. Τα πρώτα 500.000 της επένδυσης τους έγιναν 400 εκατ. δολάρια και πλέον ο Τέτρικ αναζητά νέους επενδυτές που θα διαθέσουν περί τα 2 δισ. δολάρια για να γίνει το επόμενο άλμα. Στόχος πλέον είναι η ευρεία παραγωγή κοτόπουλων - εργαστηρίου και η ευρεία κυκλοφορία του παγκοσμίως.

Αλλάζουν οι συνήθειες

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) έχει αναφέρει ότι οι εκπομπές από το παγκόσμιο ζωικό κεφάλαιο ανέρχονται σε περίπου 7,1 γιγατόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Με βάση τα παραπάνω, ίσως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ορισμένοι καταναλωτές προσπαθούν τώρα να απομακρυνθούν από το κρέας, επιλέγοντας εναλλακτικές τροφές που είναι φυτικής παραγωγής.

Ενώ τα φυτικά υποκατάστατα κρέατος έχουν γίνει μια ενδιαφέρουσα επιλογή λόγω τάσης, η λύση αυτή εξακολουθεί να είναι και πρόσφορη για την καταπολέμηση των αιτιών καταστροφής του περιβάλλοντος.

«Μπορούμε να κάνουμε βιοψία σε ένα ζώο ... να πάρουμε λίγα κύτταρα από ένα ζώο (και) να γίνει εμπλουτισμός με θρεπτικά συστατικά», δήλωσε ο Bruce Friedrich, διευθύνων σύμβουλος του στο CNBC. Είναι διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού IPES-Food, ο οποίος επικεντρώνεται σε φυτικές εναλλακτικές λύσεις για τα ζωικά προϊόντα και το λεγόμενο "καθαρό κρέας".

«Αυτά τα κύτταρα θα πολλαπλασιαστούν και θα αναπτυχθούν, θα καταλήξουμε ακριβώς στο ίδιο κρέας αλλά θα παράγονται με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider