Apple: Αναζητά προμηθευτή lidar για το αυτοοδηγούμενο όχημά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Αναζητά προμηθευτή lidar για το αυτοοδηγούμενο όχημά της

Σε συζητήσεις με πολλαπλούς προμηθευτές αισθητήρων αυτοοδηγούμενων οχημάτων, γνωστών και ως lidar, φέρεται να βρίσκεται η Apple, σε ένα βήμα-ορόσημο για την ανάπτυξη του πρώτου της επιβατικού οχήματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε συζητήσεις με μια σειρά δυνάμει προμηθευτών για αυτούς τους αισθητήρες που λειτουργούν με λέιζερ και θα επιστρέπουν στον υπολογιστή του αυτοκινήτου να «βλέπει» τον περιβάλλοντα χώρο. Η εταιρεία εργάζεται εδώ και χρόνια πάνω στο project του αυτοοδηγούμενου οχήματος και έχει αναπτύξει από μόνη της το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού, τους επεξεργαστές και τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που απαιτούνται για ένα τόσο περίπλοκο σύστημα.

Όπως συμβαίνει και με το iPhone, η Apple έρχεται σε επαφή με εξωτερικούς πωλητές για το κρίσιμο hardware που χρειάζεται το αυτόνομα όχημα. Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις δείχνουν πως η Apple δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κάποιον πρωτιμώμενο προμηθευτή για την τεχνολογία lidar.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider