Virgin Orbit: Εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου από τροποποιημένο Boeing 747

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Virgin Orbit: Εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου από τροποποιημένο Boeing 747
Η Virgin Orbit εγκατέλειψε την πρώτη προσπάθεια για την εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα από τροποποιημένο αεροσκάφος-φορέα Boeing 747.

Την πρώτη προσπάθειά της για την εκτόξευση ενός πυραύλου στο διάστημα εγκατέλειψε χθες, Δευτέρα, η εταιρεία Virgin Orbit του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Επρόκειτο για μία δοκιμαστική πτήση κρίσιμης σημασίας για το πρόγραμμα της εταιρείας για την εκτόξευση δορυφόρων στο διάστημα, από το κάτω μέρος της ατράκτου, ενός κατάλληλα διαμορφωμένου αεροσκάφους Boeing 747, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Δεν τα κατάφερε ο «LauncherOne»

Ο πύραυλος είχε μήκος 21,34 μέτρων, έφερε την ονομασία «LauncherOne» και επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά σε ύψος περίπου 10,5 χιλιομέτρων από το τροποποιημένο αεροσκάφος-φορέα με την ονομασία «Cosmic Girl», το οποίο απογειώθηκε από το πεδίο διαστημικών εγκαταστάσεων και δοκιμών Mojave Air and Space Port στην Καλιφόρνια.

Η αποστολή «τερματίστηκε» λίγο μετά την απελευθέρωση του πυραύλου από το αεροσκάφος-φορέα λίγο πριν από τις 15:00 χθες μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) και ενώ το Cosmic Girl πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter.

Την Τετάρτη η εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης του SpaceX

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης του SpaceX, στις 27 Μαΐου στη Φλόριντα.

Θα είναι η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση που θα απογειωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2011, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, γνωστοποιώντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στην εκτόξευση του SpaceX το οποίο θα επανδρώνουν δύο αστροναύτες της NASA.

«Το μέλλον μας πέρα από τα σύνορα της Γης δεν είναι μόνο ένα θέμα εθνικής ταυτότητας, αλλά ένα θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider