Google: Δίνει στην κυκλοφορία το Bard, το αντίπαλο δέος του ChatGPT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Δίνει στην κυκλοφορία το Bard, το αντίπαλο δέος του ChatGPT
Στην κυκλοφορία δίνει η μητρική της Google, Alphabet, το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη Bard που λάνσαρε για να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI και με την Microsoft προσφάτως να ενσωματώνει σχετική τεχνολογία στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Στην κυκλοφορία δίνει η μητρική της Google, Alphabet, το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη Bard που λάνσαρε για να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI και με την Microsoft προσφάτως να ενσωματώνει σχετική τεχνολογία στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, οι χρήστες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να εγγραφούν σε λίστα αναμονής, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε κυλιόμενη βάση, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας.

Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν συνομιλία με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Bard, αντίστοιχα με τη νέα υπηρεσία Bing της Microsoft. Ο Eli Collins, αντιπρόεδρος έρευνας της Google για το Bard, σημείωσε ότι η εταιρεία αρχικά περιορίζει τη διάρκεια των συνομιλιών για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg - έπειτα και από παρουσίαση της υπηρεσίας στους δημοσιογράφους του από την Google - στο κάτω μέρος της συνομιλίας εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Το Bard μπορεί να εμφανίζει ανακριβείς ή προσβλητικές πληροφορίες που δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της Google».

Μέσα από δοκιμή των δημοσιογράφων του Bloomberg, φάνηκαν οι προσπάθειες της Google να υψώσει τείχος ασφαλείας όσον αφορά στις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει η τεχνολογία στους χρήστες. Συγκεκριμένα, το Bard αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς μπορεί να κατασκευάσει κανείς μια βόμβα, λέγοντας: «Δεν θα δημιουργήσω περιεχόμενο αυτής της φύσης και σας προτείνω να μην το κάνετε».

Την ίδια ώρα, πάντγως, μένουν να βελτιωθούν και κάποιες αδυναμίες.

Για παράδειγμα, σε ερώτηση σχετικά με συμβουλές για το πώς να κάνει κάποιος ένα πάρτι στον Άρη, το Bard απάντησε: «Χρειάζονται περίπου εννέα μήνες για να φτάσετε στον Άρη, επομένως θα πρέπει να αρχίσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας πολύ νωρίτερα». Χωρίς να επισημαίνει ότι ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει προς το παρόν από απλούς πολίτες.

Επίσης, έδωσε μία παράλογη συμβουλή γύρω από τη διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου κάποιος να ταξιδέψει στον Άρη: «Θα χρειαστεί να λάβετε άδεια από τη NASA για να ταξιδέψετε στον Άρη, καθώς και εγκρίσεις από την κυβέρνηση του Άρη» έγραψε το Bard.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider