«Κράσαρε» προσωρινά η μηχανή αναζήτησης της Google

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κράσαρε» προσωρινά η μηχανή αναζήτησης της Google
Σε μια σπάνια διακοπή λειτουργίας, οι χρήστες έβλεπαν το μήνυμα σφάλματος 500 ή 502.

Προβλήματα εμφάνισε το βράδυ της Δευτέρας σε παγκόσμιο επίπεδο η μηχανή αναζήτησης της Google, με αρκετούς χρήστες να αδυνατούν να τη χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με την online πλατφόρμα Downdetector, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως Gmail, Google maps και Google images.

Άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι η αρχική σελίδα της Google εμφάνισε καθυστερήσεις, ενώ το YouTube δεν φάνηκε να επηρεάζεται.

Σε μια σπάνια διακοπή λειτουργίας, οι χρήστες έβλεπαν το μήνυμα σφάλματος 500 ή 502. «Ο διακομιστής αντιμετώπισε ένα σφάλμα και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το αίτημά σας», έγραφε.

Η Google δεν σχολίασε την αιτία των τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εταιρεία παρακολούθησης των δικτύων ThousandEyes Inc ανέφερε ότι τα προβλήματα της Google είχαν επηρεάσει τουλάχιστον 1.338 υπολογιστές-εξυπηρετητές (servers) παγκοσμίως σε περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Αφρική, Κένυα, Ισραήλ, Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία κ.α.

Tο Google.com είναι ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στο διαδίκτυο, με πάνω από 80 δισ. τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία των Oberlo και SimilarWeb.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, τρεις ηλεκτρολόγοι τραυματίστηκαν από ένα «συμβάν» σε κέντρο δεδομένων της Google στο Συμβούλιο Μπλαφς της Αϊόβα, σύμφωνα με δημοσίευμα του SFGate. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν το περιστατικό σχετίζεται με την μετέπειτα διακοπή.

Σημειώνεται πως η μετοχή της μητρικής Google, Alphabet έχει υποχωρήσει σχεδόν 20% έως τώρα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Αποδεκτή η πρόταση για κύρια εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ

Υπό «έρευνα» από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς το σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα