Έτσι θα προβλέψετε με επιτυχία ποιο κόμμα θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτσι θα προβλέψετε με επιτυχία ποιο κόμμα θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές
Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να προβλέψει κανείς ποιος θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Την ώρα που οι στοιχηματικές εταιρείες και οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα επιτυχίας στον Τζο Μπάιντεν, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ως νικητή των αμερικανικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ, το Νοέμβριο του 2020, μία άλλη «πηγή» φαίνεται να είναι πιο αξιόπιστη και μάλιστα με διαφορά!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας οικονομικών αναλυτών LPL Financial, όπως αναφέρει το Business Insider, από το 1984, η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ προβλέπει με επιτυχία τον νικητή των αμερικανικών εκλογών...

Μάλιστα, ακόμα νωρίτερα, από το μακρινό 1928, ο S&P 500 διαθέτει 87% ποσοστό επιτυχίας!

Αυτό είναι εφικτό για όποιον παρακολουθήσει τις κινήσεις των μετοχών το τρίμηνο πριν τις εκλογές. «Όταν ο S&P 500 καταγράφει άνοδο σε διάστημα 3 μηνών πριν τις εκλογές, συνήθως κερδίζει το κόμμα που είναι προσκείμενο στον υφιστάμενο πρόεδρο, ενώ όταν οι μετοχές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, τότε συνήθως ο Λευκός Οίκος αποκτά «νέο» ένοικο από το αντίπαλο πολιτικό κόμμα, εξηγεί η LPL Financial.

Οι 3 «αποτυχίες»

Στο σύνολο του τελευταίου αιώνα, το συγκεκριμένο «σύστημα πρόβλεψης» έχει αποτύχει μόλις 3 φορές:

  • Το 1956, όταν ο τότε πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ πέτυχε την επανεκλογή του, παρά την πτωτική πορεία των μετοχών του S&P 500, κατά 3,2%, εντός του τριμήνου αμέσως πριν τις εκλογές.
  • Το 1968, όταν ο τότε πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον έχασε τις εκλογές, παρά την ανοδική πορεία των μετοχών του S&P 500, κατά 6%, εντός του τριμήνου αμέσως πριν τις εκλογές.
  • Το 1980, όταν ο υποψήφιος του αντίπαλου πολιτικού κόματος Ρόναλντ Ρίγκαν κέρδισε τις εκλογές, παρά την ανοδική πορεία των μετοχών του S&P 500, κατά 6,9%, εντός του τριμήνου αμέσως πριν τις εκλογές.

insider

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider