Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές τελειώνουν την μπαταρία του iPhone σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές τελειώνουν την μπαταρία του iPhone σας
Οδηγός για ξέγνοιαστη χρήση.

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να αποστραγγίσουν την μπαταρία του iPhone σας: η φωτεινότητα της οθόνης, η αναζήτηση σήματος 4G, το συνεχές σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Αν και ορισμένα από τα παραπάνω δεν μπορείτε να ελέγξετε πόσο ενεργειακά δαπανηρά είναι, υπάρχουν κι άλλα τα οποία μπορείτε να τα διαχειριστείτε βλέποντας τις συμβουλές για χρηστή διαχείριση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Πώς θα το κάνετε αυτό; Απλά ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  • Επιλέξτε την Μπαταρία.
  • Πατήστε «Υγεία μπαταρίας». Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας έχει την μέγιστη δυνατή χωρητικότητα και δυνατότητα απόδοσης κορυφής (Peak Performance Capability). Εάν όχι, καλό θα ήταν να αλλάξετε την μπαταρία σας με μια καινούργια – αυτό αξίζει να γίνει αν η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι κάτω από 90%.
  • Επιστρέψτε στην προηγούμενη οθόνη της μπαταρίας και μετακινηθείτε προς τα κάτω.
  • Θα δείτε μια λίστα με τις εφαρμογές που δαπανούν το μεγαλύτερο ποσοστό της μπαταρίας σας. Μπορεί να είναι το Safari, το Facebook, το Netflix, το WhatsApp. Εάν πατήσετε την εμφάνιση δραστηριότητας θα δείτε σε πόσα λεπτά επί της οθόνης και πόσα λεπτά στο παρασκήνιο δαπανήσατε το συγκεκριμένο ποσοστό ενέργειας.
  • Κοιτώντας το πόσο χρόνο έχετε περάσει σε μια εφαρμογή θα διαπιστώσετε αν υπάρχει κάποια που αποστραγγίζει την μπαταρία σας με λίγη χρήση και τότε ίσως θελήσετε να την απεγκαταστήσετε.
  • Για να έχετε μια καλύτερη εκτίμηση μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τα αντίστοιχα ποσοστά για την χρήση των τελευταίων δέκα ημερών. Εκεί θα οι εφαρμογές που χρησιμοποίησαν την περισσότερη μπαταρία τις τελευταίες 10 ημέρες.

Έχοντας μια σωστή εικόνα του ποιες εφαρμογές δαπανούν την περισσότερη ενέργεια θα μπορέσετε να διαχειριστείτε σωστότερα το τηλέφωνό σας εξοικονομώντας ενέργεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider