Εσύ πόσο πλήρωσες για καύσιμα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εσύ πόσο πλήρωσες για καύσιμα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας;
Όσοι ταξιδέψαμε σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς το τριήμερο, θα νιώσαμε «στο πετσί μας» το μεγάλο κόστος των καυσίμων.

Η τιμή της βενζίνης, όπως θα έχετε συνειδητοποιήσει, περνώντας έξω από τα πρατήρια, έπιασε πάλι την ανιούσα. Οι αναλυτές ελπίζουν να μη χτυπήσει πάλι τα «κόκκινα» επίπεδα που έφτασε τους προηγούμενους μήνες, ξεπερνώντας στην Αττική το 1,60/lt και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος τα 2€/lt, αλλά κανείς δε μπορεί να πει ακόμη με σιγουριά.

Όσοι ταξιδέψαμε σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς πάντως το περασμένο τριήμερο, θα νιώσαμε «στο πετσί μας» για άλλη μία φορά πόσο μεγάλο κόστος αποτελεί το κομμάτι των καυσίμων σε κάθε εκδρομή μας, γεγονός που μας κάνει να τη σκεφτόμαστε ξανά και ξανά πριν πάρουμε την απόφαση.

Αυτό που παρατηρεί κανείς με τις αυξομειώσεις της βενζίνης, είναι ότι η ίδια διαδρομή μπορεί να εκτοξευτεί ξαφνικά σε απίστευτα επίπεδα και να την πληρώσεις ακόμη και διπλά!

Και επειδή τα καύσιμα δυστυχώς ή ευτυχώς εξαρτώνται πάντα από τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις… εμείς οι οδηγοί βρισκόμαστε διαρκώς με το άγχος και την αγωνία για την τιμή που θα «ξημερώσει» η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης!

Αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούμε για να πετάξουμε από πάνω μας τον βραχνά των εξόδων κίνησης, είναι ότι υπάρχουν κάποια είδη καυσίμων που όσο και αν ανεβοκατεβαίνει η βενζίνη και το πετρέλαιο, αυτά παραμένουν πάντα…. ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! Πρόκειται για τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως το υγραέριο και το φυσικό αέριο, που προσδίδουν πάντα έως 60% οικονομία σε κάθε χιλιόμετρο, ασχέτως του πόσο μεταβάλλονται τα παραδοσιακά καύσιμα.

Με λίγα λόγια… Μιλάμε για σταθερό και ασύγκριτα μεγάλο κέρδος σε κάθε μετακίνηση, χωρίς άγχος για το πώς θα «ξημερώσει» η τιμή του πετρελαίου.

Αν πάρετε την έξυπνη απόφαση για εσάς και την οικονομία σας, και αλλάξετε σε υγραέριο ή φυσικό αέριο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως ιδιαίτερη σημασία δεν έχει μόνο το καύσιμο ως καύσιμο αλλά και ο εγκαταστάτης.

Όπως σε όλες τις εργασίες που αφορούν τα οχήματα, έτσι και η εγκατάσταση ενός συστήματος LPG ή CNG, απαιτεί απόλυτη εξειδίκευση και υψηλή τεχνογνωσία. Αυτό σημαίνει πως όσοι οδηγοί επιλέξουν τη στροφή σε πιο οικονομικό και οικολογικά καύσιμο, όπως το υγραέριο ή το φυσικό αέριο, θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο σε επίσημα και πιστοποιημένα συνεργεία που είναι σε θέση να διασφαλίσουν την ποιότητα των εργασιών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider