Tip of the Day

Πώς θα προσληφθείτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια αίτηση

07-07-2022 | 07:41
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα προσληφθείτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια αίτηση

Ευκαιρία σε όσους νέους και νέες επιθυμούν να εργαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ο νέος διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσλαμβάνει 100 νέους υπαλλήλους στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος (ΓΔ DEFIS).

Για να είναι επιλέξιμοι/-ες, οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, να διαθέτουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών και την απαιτούμενη επαγγελματική πείρα.

Για να υποβάλει αίτηση ο εκάστοτε υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει λογαριασμό EPSO ή θα πρέπει να τον δημιουργήσει. Στη συνέχεια θα υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO https://epso.europa.eu/job-opportunities έως τις 19 Ιουλίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Η ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας είναι διαθέσιμη στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι υποψήφιοι/-ες μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας σε οποιαδήποτε από αυτές εκτός από την ενότητα «Αξιολογητής ταλέντου», η οποία πρέπει να συμπληρωθεί στην αγγλική γλώσσα.

Τα καθήκοντα ανά ειδικότητα

Διοικητικοί υπάλληλοι στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας (AD 7)

1. Σχεδιασμός, κατάρτιση, παρακολούθηση και ανάλυση της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ και της πολιτικής για την εσωτερική αγορά της ΕΕ στον τομέα της άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, των προγραμμάτων χρηματοδότησης και των υποστηρικτικών δραστηριοτήτων. Διενέργεια σχετικών νομικών, χρηματοοικονομικών και οικονομικών αναλύσεων.

2. Συμβολή στον καθορισμό των προτεραιοτήτων χρηματοδότησης, στην κατάρτιση νομοθετικών εγγράφων και στον σχεδιασμό διαδικασιών για την υποστήριξη της υλοποίησης των ευρωπαϊκών αμυντικών προγραμμάτων.

3. Συμμετοχή στην αξιολόγηση συνεργατικών προτάσεων έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας για χρηματοδότηση· διαπραγμάτευση, προετοιμασία, παρακολούθηση και εποπτεία της υλοποίησης επιλεγμένων συνεργατικών έργων έρευνας και ανάπτυξης που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα.

4. Παρακολούθηση και ανάλυση των τάσεων της τεχνολογίας και της αγοράς στον τομέα της άμυνας.

5. Ανάπτυξη και υλοποίηση διαδικασιών και συστημάτων (συμπεριλαμβανομένης της ΤΠ) για τη διασφάλιση της διαχείρισης ευαίσθητων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των διαβαθμισμένων πληροφοριών της ΕΕ.

6. Σχεδιασμός και παρακολούθηση δραστηριοτήτων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας της ΕΕ στον τομέα της άμυνας, ιδίως για τη στήριξη νεοφυών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας (AD 9)

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας εκτελούν καθήκοντα ισοδύναμα με εκείνα που ανατίθενται στους διοικητικούς υπαλλήλους στον συγκεκριμένο τομέα. Εκτός από τα εν λόγω καθήκοντα, οι εμπειρογνώμονες είναι επιφορτισμένοι με τα ακόλουθα καθήκοντα:

1. Διαπραγμάτευση και παρακολούθηση περίπλοκων νομικών και διοικητικών συμφωνιών με οργανισμούς που στηρίζουν την Επιτροπή στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών αμυντικών προγραμμάτων.

2. Εκπροσώπηση της Επιτροπής σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα της άμυνας και με τους αρμόδιους διοργανικούς φορείς και ομάδες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπων της βιομηχανίας.

3. Συντονισμός και εποπτεία ομάδων που έχουν ως αντικείμενο εργασίας τα προαναφερθέντα τυπικά καθήκοντα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Διοικητικοί υπάλληλοι στον τομέα του διαστήματος (AD 7)

1. Συμβολή στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της διαστημικής πολιτικής της ΕΕ, στους τομείς της πρόσβασης της ΕΕ στο διάστημα, των διαστημικών υποδομών και των διαστημικών υπηρεσιών.

2. Συμβολή στην υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ και των μελλοντικών διαστημικών προγραμμάτων, καθώς και στη διαστημική έρευνα της ΕΕ, κυρίως για την προώθηση της καινοτομίας.

3. Εποπτεία των δραστηριοτήτων του διαστημικού προγράμματος οι οποίες υλοποιούνται μέσω εντεταλμένων οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας διαστημικών συστημάτων της ΕΕ, και συμβολή στην παροχή συναφών υπηρεσιών.

4. Σχεδιασμός καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων παρακολούθησης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας της ΕΕ στον τομέα του διαστήματος (ιδίως για τη στήριξη του νέου ευρωπαϊκού βιομηχανικού οικοσυστήματος στον τομέα του διαστήματος) μέσω της νέας πρωτοβουλίας για την επιχειρηματικότητα στο διάστημα «CASSINI».

5. Σχεδιασμός καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων παρακολούθησης για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της διείσδυσης των διαστημικών δεδομένων, εφαρμογών και υπηρεσιών της ΕΕ στην αγορά.

6. Σχεδιασμός, ανάπτυξη και παρακολούθηση δράσεων για την ενίσχυση των συνεργειών της διαστημικής πολιτικής και του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ με άλλες πολιτικές της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού τομέα.

7. Εκπροσώπηση της Επιτροπής και αλληλεπίδραση με άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, κράτη μέλη της ΕΕ, τρίτες χώρες, σχετικούς διεθνείς οργανισμούς και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη (π.χ. οργανώσεις του κλάδου), συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων προβολής και επικοινωνίας.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα του διαστήματος (AD 9)

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα του διαστήματος εκτελούν καθήκοντα ισοδύναμα με εκείνα που ανατίθενται στους διοικητικούς υπαλλήλους στον συγκεκριμένο τομέα. Εκτός από τα εν λόγω καθήκοντα, οι εμπειρογνώμονες είναι επιφορτισμένοι με τα ακόλουθα καθήκοντα:

1. Διαπραγμάτευση και παρακολούθηση περίπλοκων νομικών και διοικητικών συμφωνιών με οργανισμούς που στηρίζουν την Επιτροπή στην υλοποίηση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα.

2. Συντονισμός και εποπτεία ομάδων που έχουν ως αντικείμενο εργασίας τα προαναφερθέντα τυπικά καθήκοντα στον τομέα του διαστήματος.

Ολόκληρη η προκήρυξη ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:57

Ινδία: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές - Θα διαρκέσει ως την 1η Ιουνίου

10:54

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές στη «σκιά» της Μέσης Ανατολής

10:51

Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

10:42

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια ΤΕΕ - Στασινός: Έμφαση στην ανθεκτικότητα της πατρίδας και της κοινωνίας

10:30

Νέο κατάστημα e-Lenovo.gr στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:26

Ελλάκτωρ: Πρόταση για την αγορά του 38,79% της Reds - Στα 60 εκατ. το τίμημα

10:13

Γερμανία: Ο όμιλος Volkswagen Group διευρύνει την παρουσία του στην κινεζική αγορά

10:05

Ασυδοσία στην ψηφιακή ζωή των εφήβων – Αναγκαίες οι παρεμβάσεις

09:59

Ο Αλ. Τσίπρας θα παραστεί στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο

09:58

S&P Global: Yποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ επικαλούμενος «αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους»

09:50

Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων: Καμία πληροφορία για επίθεση από το εξωτερικό - ΔΟΑΕ: Δεν έχουν υποστεί ζημιές οι πυρηνικές εγκαταστάσεις

09:48

Το κλίμα φόβου ταρακουνά τις διεθνείς αγορές και το Χρηματιστήριο

09:41

Στη Λέσβο σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου

09:34

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή-καμικάζι και έναν εξτρεμιστή για να αποτρέψουν επίθεση εναντίον Ιαπώνων

09:26

Ισραήλ: Η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε το προσωπικό της να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο εσωτερικό της χώρας

09:20

Κίνα: Ξεπέρασε τα 56,38 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα αγαθών και υπηρεσιών το πρώτο τρίμηνο

09:10

Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν

08:59

Η Αυστραλία προτρέπει τους υπηκόους της να φύγουν από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

08:48

Χατζηγάκης (Hexicon): «Η τεχνολογία των πλωτών αιολικών το κλειδί στην πράσινη μετάβαση»

08:43

Ουκρανία: Θα λάβει όπλα από τις ΗΠΑ εντός εβδομάδων αφού εγκριθεί η χρηματοδότηση στο Κογκρέσο

08:38

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να «λάβει υπόψη» τις ανησυχίες μας για τη Ράφα

08:33

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προτρέπει τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την βοήθεια στην Ουκρανία

08:31

Τα «καυτά» μέτωπα της συνόδου κορυφής της ΕΕ – Ποιοι και γιατί δεν θέλουν την ένωση κεφαλαιαγορών

08:17

Εκρήξεις στη νότια Συρία - Πλήγματα σε θέσεις του στρατού

08:12

Κίνα: Ετήσια αύξηση 6% κατέγραψε το ΑΕΠ του Πεκίνου στο πρώτο τρίμηνο του 2024

08:03

Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ - Καταδικάζει η Χαμάς

07:58

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί και 21 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα - Καταστράφηκε βομβαρδιστικό Tu-22

07:44

Νέες επενδύσεις δρομολογεί η ελληνική εταιρεία που φτιάχνει το σκάφος του Armani

07:40

Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος που προκαλούν τα social media

07:36

Ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο