Έρευνα: Η Air New Zealand ζυγίζει επιβάτες και αποσκευές για να βρει το «στάνταρντ βάρος» μιας πτήσης

Έρευνα για τη μέτρηση του μέσου βάρους των επιβατών διεξάγει η Air New Zealand στις διεθνείς της πτήσεις. Τα δεδομένα καταγράφονται ανώνυμα με στόχο να υπολογιστεί ο αριθμός των επιβατών που μπορεί να μεταφέρει ένα μεγάλο αεροπλάνο.
Έρευνα: Η Air New Zealand ζυγίζει επιβάτες και αποσκευές για να βρει το «στάνταρντ βάρος» μιας πτήσης

Περισσότεροι από 10.000 ταξιδιώτες θα ξεκινήσουν φέτος τις καλοκαιρινές τους διακοπές περνώντας από τη ζυγαριά, πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. Έως τις 2 Ιουλίου, η Air New Zealand διεξάγει έρευνα για τη μέτρηση του μέσου βάρους των επιβατών και των αποσκευών τους σε διεθνείς πτήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Skynest - H Air New Zealand γίνεται η πρώτη που βάζει κουκέτες στην οικονομική θέση των αεροπλάνων της

Η αεροπορική εταιρεία περιγράφει τη ζύγιση ως μια «ουσιώδη» πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι η αρχή πολιτικής αεροπορίας της χώρας απαιτεί να γίνονται έρευνες βάρους κάθε πέντε χρόνια για να επανεκτιμάται το φορτίο βάρους και η κατανομή των πτήσεων.

«Ζυγίζουμε ό,τι μπαίνει στο αεροσκάφος -από το φορτίο, τις αποσκευές, μέχρι και τα γεύματα», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός βελτίωσης ελέγχου φορτίου για την Air New Zealand. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις τσάντες καμπίνας, χρησιμοποιούμε μέσο βάρος, το οποίο καταγράφουμε από τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας».

Εικόνα

Κατά το check-in, οι ταξιδιώτες καλούνται να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά, ενώ οι αποσκευές τους τοποθετούνται σε μία άλλη. Τα δεδομένα υποβάλλονται στην έρευνα ανώνυμα και δεν διασταυρώνονται με τα στοιχεία τους. «Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και διακριτική. Ξέρουμε ότι το να πατάς στη ζυγαριά μπορεί να είναι τρομακτικό», τόνισε ο Alastair James. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς».

«Η ζυγαριά είναι απευθείας συνδεδεμένη σε έναν υπολογιστή και δεν αναγράφει το βάρος. Τα δεδομένα καταγράφονται ανώνυμα μαζί με εκείνα χιλιάδων άλλων επιβατών», αναφέρεται σε δήλωση της αεροπορικής εταιρείας. «Η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει τις πτήσεις και πραγματοποιείται πριν από την πύλη για να επιβιβαστείτε στο αεροσκάφος σας».

Η Air New Zealand διενεργεί αυτές τις έρευνες βάρους επιβατών εδώ και χρόνια. Το 2021, η αεροπορική εταιρεία διεξήγαγε μια παρόμοια έρευνα για τους επιβάτες εσωτερικού, ωστόσο η διεθνής εφαρμογή της καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το 2003, μια έρευνα από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας (CAA) σε 15.000 άτομα βρήκε ότι το μέσο βάρος των επιβατών και των χειραποσκευών τους ήταν 85,4 κιλά. Με βάση αυτά τα ευρήματα, η CAA μπόρεσε να προσδιορίσει ένα «στάνταρντ βάρους» και να υπολογίσει πόσους επιβάτες μπορεί να μεταφέρει ένα μεγάλο αεροπλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ