El Cosmico: Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευασμένο με υλικά 3D printing έρχεται στο Τέξας

Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που θα συναρμολογηθεί με μέρη κατασκευασμένα με τη μέθοδο του 3D printing έρχεται στο Μάρφα του Τέξας. Το El Cosmico 2.0 θα είναι μια απέραντη όαση 62 στρεμμάτων στην έρημο και θα περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
El Cosmico: Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευασμένο με υλικά 3D printing έρχεται στο Τέξας

Η Μάρφα, στο Τέξας των ΗΠΑ, δεν είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που περιέχει η λίστα διακοπών σας. Παρόλα αυτά, όσοι έχουν επισκεφθεί την καλλιτεχνική πόλη της ερήμου, στο δυτικό άκρο της αμερικανικής πολιτείας, έχουν να λένε για την αναμφισβήτητη γοητεία της. Σ’ αυτήν έρχεται να προστεθεί τώρα το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που θα συναρμολογηθεί με μέρη κατασκευασμένα με τη μέθοδο του 3D printing.

Διαβάστε ακόμα: Tesla City - Δική του πόλη στο Τέξας φτιάχνει ο Έλον Μασκ - Θα μένουν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του

Το πρωτοποριακό θέρετρο είναι ευγενική προσφορά της Λιζ Λάμπερτ, διάσημου μέλους στον κόσμο της φιλοξενίας, της start-up εταιρείας κατασκευών 3D, Icon, και της δανικής εταιρείας σχεδιασμού BIG, του καινοτόμου ομίλου Bjarke Ingels.

Ο Δανοί αρχιτέκτονες της BIG δεν είναι επίσης ξένοι στον τομέα της φιλοξενίας, καθώς έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα ζευγάρι διάσημων αρχιτεκτονικών θαυμάτων στα VM Houses and Mountain Dwellings, τα συγκροτήματα κατοικιών που εδρεύουν στους λόφους της Κοπεγχάγης.

Εικόνα

Η Λιζ Λάμπερτ είναι η ιδρύτρια του El Cosmico, μιας αντισυμβατικής τοποθεσίας κάμπινγκ στη Μάρφα, που έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες. Και λόγω της αδιαμφισβήτητης δημοτικότητάς του, το διάσημο ξενοδοχείο πρόκειται να αναδημιουργηθεί εξίσου αντισυμβατικά, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία.

Αυτή τη στιγμή, το El Cosmico καταλαμβάνει 21 στρέμματα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η επέκταση σχεδόν θα το τριπλασιάσει, μετατρέποντάς το σε μια απέραντη όαση 62 στρεμμάτων στην έρημο. Φυσικά το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θεωρούνται αυτονόητα στην έννοια «καλοκαιρινές διακοπές», συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας πισίνας υπερχείλισης που περιβάλλεται από καμπάνες και μαγευτικούς ξενώνες.

Εικόνα

Υπεύθυνος για την κατασκευή αυτών των εντυπωσιακών εγκαταστάσεων θα είναι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής οικιακού μεγέθους της Icon. Το σύστημα 3D εκτύπωσης της εταιρείας τεχνολογίας βασίζεται στον εκτυπωτή Vulcan και τη φορητή μονάδα ανάμειξης Magma, που είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία του δομικού υλικού: Lavacrete.

Εικόνα

Το ιδιόκτητο αυτό σύνολο δημιουργήθηκε από την ομάδα ανάπτυξης υλικών της ICON και έχει υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμές ώστε να μπορεί να εγγυηθεί ότι κάθε σπίτι είναι κατασκευασμένο για να αντέξει στο χρόνο και τις αντιξοότητες.

Και ενώ το τρίδυμο Λάμπερτ, BIG ή ICON δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει πότε ακριβώς μπορούμε να κάνουμε κράτηση στο 3D print καταφύγιο στο δυτικό Τέξας, οι δύο τελευταίοι αποκάλυψαν ένα τεράστιο έργο, κατασκευασμένο από το ίδιο ισχυρό υλικό Lavacrete με το οποίο θα κατασκευαστεί και το ξενοδοχείο.

Εικόνα

Για μια καλύτερη ματιά στο αποκαλούμενο El Cosmico 2.0, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της BIG.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ