The Last of Us: Πόσο κοστίζει κάθε επεισόδιο της μετά-αποκαλυπτικής σειράς του HBO

Το HBO είναι γνωστό για τις ακριβές παραγωγές του και η προσαρμογή του εμβληματικού βιντεοπαιχνιδιού δεν αποτελεί εξαίρεση. Το «The Last of Us» βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μπει στη λίστα με τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο.
The Last of Us: Πόσο κοστίζει κάθε επεισόδιο της μετά-αποκαλυπτικής σειράς του HBO

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει η προβολή του The Last of Us από το HBO. Τα πρώτα τρία επεισόδια της σειράς, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο video game του PlayStation, έχουν κυκλοφορήσει, κάνοντας το κοινό να συμφωνήσει πως δεν πρόκειται για «άλλη μια σειρά με ζόμπι».

Διαβάστε ακόμη: Ντουμπάι: Με έναν κλιματιζόμενο πεζόδρομο 93 χλμ. για περπάτημα και ποδήλατο θα γίνει η πόλη των 20 λεπτών

Φαίνεται επίσης ότι The Last of Us του HBO βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μπει στη λίστα με τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο. Αν και το HBO δεν αποκαλύπτει επίσημα τους προϋπολογισμούς της σειράς, μια πρόσφατη αναφορά του New Yorker ανέφερε ότι η προσαρμογή του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού έλαβε μεγαλύτερο budget από τις πέντε πρώτες σεζόν του Game of Thrones.

Οι συγκεκριμένες σεζόν είχαν budget μεταξύ 6 και 8 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο. Στην αρχή της 6ης σεζόν, τα νούμερα αυξήθηκαν στα 10 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, ενώ αργότερα πλησίασαν τo ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο.

Είναι δεδομένο ότι το διαθέσιμο budget του μετά-αποκαλυπτικού δράματος του HBO, το οποίο θα συνεχιστεί και σε δεύτερη σεζόν, θα εκτοξευτεί. Με τον πρώτο κύκλο να αποτελείται από εννέα επεισόδια, σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός της σειράς για φέτος άγγιξε περίπου τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

A post shared by The Last of Us (@thelastofus)

Αυτό σίγουρα βάζει το «The Last of Us» στη λίστα με τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο, αν και το συγκεκριμένο budget είναι χαμηλότερο από αυτά των σειρών της Marvel, όπου φτάνουν ακόμη και τα 25 εκατομμύρια δολάρια κάθε επεισόδιο.

Όσον αφορά την κορυφή της πιο «ακριβής» τηλεοπτικής λίστας εκεί βρίσκουμε το prequel του Lord of the Rings στο Amazon Prime, «The Lord of the Rings: The Rings of Power», με τον τεράστιο προϋπολογισμό του να φτάνει τα 58 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ