Pizza Hut: Έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου και

Με μια πίτσα πεπερόνι 1.300 τετραγωνικών μέτρων που ισοδυναμεί με 68.000 τυπικά κομμάτια, η Pizza Hut σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη Μεγαλύτερη Πίτσα του Κόσμου.
Pizza Hut: Έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου και

Η Pizza Hut μόλις έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες κατασκευάζοντας τη «Μεγαλύτερη Πίτσα του Κόσμου». Με μέγεθος περίπου 1.300 τετραγωνικά μέτρα, η γιγαντιαία πίτσα πεπερόνι θα μπορούσε να ταίσει ένα στρατό.

Διαβάστε ακόμα: I Masanielli - H πιτσαρία στη Νάπολη που φτιάχνει επίσημα την καλύτερη πίτσα στον κόσμο

Η πίτσα φτιάχτηκε στις 21 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες και έγινε αξιοθέατο. Παρασκευάστηκε από 6.200 κιλά ζύμη, 2.245 κιλά σάλτσα μαρινάρα, περισσότερα από 8.800 κιλά τυρί και σχεδόν 630.496 φέτες πεπερόνι.

Σε συνομιλία με το Reuters, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pizza Hut, Ντέιβιντ Γκρέιβς, επιβεβαίωσε ότι η πίτσα είναι καθ' οδόν προς την πιστοποίηση από το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες. Αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κόψει την πίτσα σε 68.000 κομμάτια και να τις δωρίσει σε τοπικές τράπεζες τροφίμων.

«Εργάστηκε μια μεγάλη ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε», είπε ο Γκρέιβς. «Η πίτσα είναι περίπου 14.000 τετραγωνικά πόδια (σ.σ. 1.300 τετραγωνικά μέτρα). Έτσι, αν το σκεφτείτε, όταν τελειώσουμε όλοι, θα είναι σαν 68.000 κομμάτια πίτσα. Και το σπουδαίο είναι ότι τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να πάει χαμένο. Μπορούμε να τα δωρίσουμε σε τοπικές τράπεζες τροφίμων εδώ στην κοινότητα του Λος Άντζελες. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτό».

Ο Γκρέιβς πρόσθεσε: «Η Pizza Hut έχει ιστορία να κάνει πρωτιές. Ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε delivery μια πίτσα. Είμαστε οι πρώτοι που λάβαμε παραγγελία μέσω διαδικτύου. Πάντα κάναμε μεγάλα, συναρπαστικά πράγματα. Και έτσι, η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να γιορτάσουμε την επιστροφή της μεγαλύτερης πίτσας μας».