Canyon: Ένα sportfishing σούπερ γιοτ με ελληνική υπογραφή προσθέτει την πολυτέλεια στη χαρά του αθλητικού ψαρέματος

Το κομψό 60μετρο σούπερ γιοτ «Canyon» είναι σχεδιασμένο για απαιτητικούς ψαράδες. Έργο του Αριστοτέλη Μπέτση, ιδρυτή της AB Yacht Design το sportgishing σκάφος έχει στόχο να προσφέρει μια εμπειρία πολυτελείας σε εκείνους που λατρεύουν το ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα. 
Canyon: Ένα sportfishing σούπερ γιοτ με ελληνική υπογραφή προσθέτει την πολυτέλεια στη χαρά του αθλητικού ψαρέματος

Το στούντιο σχεδιασμού γιοτ και αρχιτεκτονικής σκαφών AB Yacht Design μπορεί να θεωρείται βρετανικό, η καρδιά του ωστόσο είναι ελληνική. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 από τον Αριστοτέλη Μπέτση, απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Strathclyde και κάτοχο Master of Engineering στη Ναυπηγική Αρχιτεκτονική.

Διαβάστε ακόμα: Aquarius - Το γιοτ της νέας ταινίας «Knives Out» βρίσκεται στην Τουρκία και νοικιάζεται για 220.000 ευρώ την εβδομάδα

Ζώντας πάντα κοντά ή στη θάλασσα –όπως αναφέρει ο ίδιος στον ιστότοπο της εταιρείας- και με μεγάλο ενδιαφέρον για το design, προκρίθηκε το 2018 και το 2020 ως φιναλίστ στο βραβείο Young Designer of the Year, που διοργανώθηκε από την Boat International και την Oceanco.

Στόχος του Αριστοτέλη Μπέτση ήταν, και εξακολουθεί να είναι, να μπορεί να σχεδιάσει για τον κάθε πελάτη το καλύτερο πλοίο, αλλά και να κάνει την κατασκευή μια ευχάριστη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της, συνεχίζει η αναφορά στο website της AB Yacht Design.

Εικόνα

Το τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας ακούει στο όνομα «Canyon» και αποτελεί κατάφωρη απόδειξη του ενθουσιασμού και του πάθος για συνεχή εξέλιξη που οδηγούν το στούντιο. Πρόκειται για ένα sportfishing γιοτ, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια εμπειρία πολυτελείας σε εκείνους που λατρεύουν το ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα.

Το 60μετρο σκάφος ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά λόγω του χαρακτηριστικού αναστροφικού τόξου του (το μακρύτερο σημείο στην πλώρη του σκάφος δεν βρίσκεται στον αέρα, όπως συνηθίζεται, αλλά είναι βυθισμένο στη θάλασσα).

Μια λεπτή γάστρα και μακριές, ομαλές γραμμές ολοκληρώνουν τη σιλουέτα του «Canyon», ενώ στο μέσο του πλοίου, ένας πλήρως εξοπλισμένος πύργος βρίσκεται 14 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για να σας διευκολύνει τον εντοπισμό της ψαριάς από μακριά.

Το εξωτερικό διακατέχεται επίσης από το πνεύμα του αθλητικού ψαρέματος. Το πίσω κατάστρωμα πολλαπλών χρήσεων, το οποίο είναι πλήρως ανοιχτό αλλά εξακολουθεί να προσφέρει προστασία από τα φυσικά στοιχεία, διαθέτει χώρο εξοπλισμού ψαρέματος, δεξαμενές ζωντανών δολωμάτων και ειδική καρέκλα «μάχης».

Εικόνα

Είναι επίσης εξοπλισμένο με μια μεγάλη πισίνα υπερχείλισης, καναπέδες, ξαπλώστρες και ένα wet bar για εκείνους που δεν είναι τόσο φανατικοί ψαράδες. Σε κοντινή απόσταση, ένα 12μετρο tender, βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, είτε για τις ανάγκες του ψαρά είτε για την ευχαρίστηση των υπολοίπων, ενώ δύο WaveRunners και τέσσερα Seabob προσφέρονται για διασκέδαση στη θάλασσα.

Η πλώρη είναι αφιερωμένη στην ψυχαγωγία. Διαθέτει υπαίθριο κινηματογράφο με ανασυρόμενη οθόνη και σύστημα ήχου, καθώς και πολλά άνετα καθίσματα σαλονιού. Ακριβώς κάτω από τον πύργο, υπάρχει ένα άλλο κατάστρωμα με ένα μπαρ ιδανικό για κοκτέιλ στο ύπαιθρο και πανοραμική θέα.

Εικόνα

Στο εσωτερικό, η διάταξη είναι απλή και πρακτική. Σύμφωνα με την AB, δεν υπάρχουν διπλά σαλόνια ή υπερβολικά λόμπι, καθώς λιγότερος όγκος ισοδυναμεί με μεγαλύτερη απόδοση. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι οι χώροι διαβίωσης στερούνται άνεσης και πολυτέλειας. Στη μοντέρνα, κομψή διακόσμηση εναλλάσσονται το ξύλο, η πέτρα και το φιμέ γυαλί που δημιουργούν συλλογικά μια παλέτα ηρεμίας σε γήινους τόνους.

Το κεντρικό σαλόνι προσφέρει εκπληκτική θέα στον ωκεανό, ενώ η κύρια τραπεζαρία είναι πλήρως εξοπλισμένη ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει απαιτητικές συγκεντρώσεις. Σε διάφορα σημεία του πλοίου, κατάφυτα αίθρια έρχονται να σπάσουν τη ναυτική μονοτονία προσθέτοντας έναν ηπειρωτικό τόνο.

Όσον αφορά τη διαμονή, το «Canyon» μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα σε τρεις καμπίνες με διπλά κρεβάτια και δύο με δίδυμα μονά, ενώ η ευρύχωρη σουίτα ανήκει δικαιωματικά στον ιδιοκτήτη. Επιπλέον, υπάρχουν έξι καμπίνες για έως και 11 άτομα πληρώματος.

Εικόνα

Πέρα από τις παροχές, τον εξοπλισμό και τις ανέσεις, το «Canyon» σχεδιάστηκε ώστε να είναι εξίσου εντυπωσιακό και στην πλεύση. Το σκάφος είναι ικανό να φτάσει τους 22 κόμβους σε πλήρη κίνηση ή να ταξιδεύει χαλαρά με 18 κόμβους.

Αυτή τη στιγμή το «Canyon» είναι σταθμευμένο στον ιστότοπο της AB Yacht Design, είναι όμως σίγουρο ότι γρήγορα θα σηκώσει άγκυρα για να πάρει το δρόμο της κατασκευής σε κάποιο ναυπηγείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ