Apollo 11: Μια άγνωστη φωτογραφία του Νιλ Άρμστρονγκ από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη βγαίνει σε δημοπρασία

Μια σπάνια φωτογραφία του Νιλ Άρμστρονγκ από την πρώτη αποστολή του Apollo 11 στη Σελήνη βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams. Οι λάτρεις του διαστήματος μπορούν να έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν ένα κομμάτι της ιστορίας στη συλλογή τους.
Apollo 11: Μια άγνωστη φωτογραφία του Νιλ Άρμστρονγκ από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη βγαίνει σε δημοπρασία

Τον Ιούλιο του 1969, οι Αμερικανοί αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν έγραψαν ιστορία καθώς με το διαστημικό σκάφος Apollo 11, έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στη Σελήνη. Σήμερα, μια μέχρι πρότινος άγνωστη φωτογραφία του διάσημου περιπάτου στο διάστημα βγαίνει σε δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμη: SpaceX - Ο Ντένις Τίτο, ο πρώτος διαστημικός τουρίστας στον κόσμο, και η σύζυγός του, θα ταξιδέψουν γύρω από τη Σελήνη

Η σπάνια φωτογραφία 70 χιλιοστών από την ιστορική αποστολή φιλοξενείται στη δημοπρασία του οίκου Bonhams που έχει τίτλο «Space Photography». Η εικόνα δείχνει τον Νιλ Άρμστρονγκ να κάνει τα πρώτα του βήματα στη σεληνιακή επιφάνεια ενώ συσκευάζει μερικά δείγματα στον χώρο αποθήκευσης της ατράκτου «Eagle».

Πιστεύεται ότι είναι η μόνη γνωστή ολόσωμη φωτογραφία του Άρμστρονγκ από την αποστολή που είναι διαθέσιμη. Σύμφωνα με ειδικούς του οίκου δημοπρασιών, υπάρχουν κι άλλες επιβεβαιωμένες εικόνες 16 χιλιοστών του Άρμστρονγκ από την αποστολή. Ωστόσο, αυτές δημιουργήθηκαν από βίντεο που τραβήχτηκε από την κάμερα αυτόματης λήψης δεδομένων στο «Eagle». Το βραβευμένο πλάνο εκτιμάται ότι κοστίζει μεταξύ 20.000 και 30.000 δολάρια.

Να σημειωθεί πως λόγω λανθασμένης επικοινωνίας υπήρξε η πεποίθηση ότι από την αποστολή δεν υπήρχαν φωτογραφίες, έως ότου δύο Βρετανοί ερευνητές, οι Χάρι Τζον Φίλιπ Άρνολντ και Κιθ Γουίλσον, άντλησαν το υλικό μέσω μιας ανεξάρτητης ερευνητικής μελέτης.

Ο Γουίλσον δημοσίευσε αργότερα τα ευρήματά του σε ένα περιοδικό το 1987 αφού επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των ευρημάτων της έρευνας με τον Άρμστρονγκ. Η πιο διάσημη φωτογραφία της αποστολής τραβήχτηκε από τον Άρμστρονγκ, καθώς η αντανάκλασή του φαινόταν στη γυάλινη μάσκα του κράνους της διαστημικής στολής του Όλντριν.

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα κομμάτι της διαστημικής ιστορίας, έχετε χρόνο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου για να υποβάλετε προσφορά για την ιστορική φωτογραφία μέσω της διαδικτυακής δημοπρασίας του Bonhams. Ένα μικρό βήμα για τους λάτρεις του διαστήματος, ένα τεράστιο άλμα για τους σοβαρούς συλλέκτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ