Le Mans Superyacht: Το υπερπολυτελές 90μετρο σκάφος που εμπνέεται από τον κλασικό αγώνα αυτοκινήτων του '70

Γνωρίστε το Le Mans, το superyacht 90 μέτρων της M51 Concepts, που εμπνέεται από από τον κλασικό αγώνα αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1970. Διαθέτει ένα κομψό εξωτερικό και ομαλές, καθαρές γραμμές εμπνευσμένες άμεσα από τα αεροδυναμικά σπορ αυτοκίνητα της Martini Racing.
 Le Mans Superyacht: Το υπερπολυτελές 90μετρο σκάφος που εμπνέεται από τον κλασικό αγώνα αυτοκινήτων του '70

Οι 24 ώρες του Le Mans είναι εδώ και καιρό πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές αυτοκινήτων. Γιατί όχι λοιπόν, ο θρυλικός αγώνας αντοχής να μην αποτελέσει μούσα και για τους σχεδιαστές yacht;

Διαβάστε ακόμα: Nord - Μια σπάνια ματιά στo εσωτερικό του megayacht του ολιγάρχη Alexei Mordashov

Ο Anthony Glasson του σχεδιαστικού στούντιο M51 Concepts μόλις αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο superyacht που δανείζεται στοιχεία από τα κλασικά τετράτροχα που στρίγγλιζαν στην ευθεία Mulsanne κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70.

Εικόνα

Το 90μετρο σκάφος, που βαφτίστηκε απλά Le Mans, διαθέτει ένα κομψό εξωτερικό και ομαλές, καθαρές γραμμές εμπνευσμένες άμεσα από τα αεροδυναμικά σπορ αυτοκίνητα της εποχής.

Το σκάφος είναι φινιρισμένο σε ένα σχέδιο βαφής τριών χρωμάτων -ένα αγωνιστικό χρώμα, αν θέλετε- με ένα φωτεινό λευκό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της υπερκατασκευής, ένα γυαλιστερό γκρι που διατρέχει το κάτω μέρος των εξωτερικών καταστρωμάτων για να τονίσει το προφίλ ροής και ένα γυαλιστερό μαύρο στην αγωνιστική λωρίδα που σαρώνει το μήκος του πάνω και στο κέντρο.

Εικόνα

Το θέμα μεταφέρεται στο κομψό εσωτερικό, το οποίο συνδυάζει γυαλιστερές μαύρες πινελιές με χαλκό και ανοξείδωτο ατσάλι. Υπάρχει επίσης μια γενναιόδωρη δόση φυσικού ξύλου, για να εξασφαλιστεί η αίσθηση της ζεστασιάς.

Εικόνα

Η άνετη διάταξη προσφέρει αρκετό χώρο για έως και 12 επισκέπτες σε μια κύρια σουίτα, δύο VIP και τέσσερις δίκλινες καμπίνες. Επιπλέον, υπάρχουν δύο καμπίνες για το πλήρωμα.

Εικόνα

Η πρόσβαση σε όλα τα καταστρώματα γίνεται εύκολα από τον εσωτερικό ανελκυστήρα, αλλά και από τις εσωτερικές και εξωτερικές σκάλες. Ξεκινώντας από την κορυφή, ο χώρος ηλιοθεραπείας είναι εξοπλισμένος με ένα μεγάλο εξωτερικό τζακούζι και μια εσωτερική μεγάλη αίθουσα.

Εικόνα

Το επάνω κατάστρωμα διαθέτει ένα υπαίθριο τραπέζι 12 ατόμων για δείπνο στο ύπαιθρο, ενώ το κυρίως κατάστρωμα είναι εξοπλισμένο με πισίνα αντίθετης ροής.

Εικόνα

Στην πλώρη, υπάρχει ένα χωνευτό καθιστικό για χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα. Στο πίσω μέρος, εν τω μεταξύ, το επεκτάσιμο beach club προσφέρει άμεση πρόσβαση στον ωκεανό, καθώς και έναν εκτεταμένο, εσωτερικό και εξωτερικό χώρο ψυχαγωγίας.

Εικόνα

Στη λίστα των ανέσεων περιλαμβάνονται επίσης ελικοδρόμιο, γυμναστήριο υψηλής τεχνολογίας και ιδιωτικός κινηματογράφος. Το Le Mans, φυσικά, προσφέρει και μια σειρά παιχνιδιών για τη θάλασσα, από τζετ σκι και σκάφη αναψυχής μέχρι εξοπλισμό κατάδυσης και extreme sports.

A post shared by M51 Concepts Yacht Design (@m51yachts)

Διατίθεται τέλος και με μια προσαρμοσμένη εμφάνιση που «φοράει» το κλάσικό αγωνιστικό χρώμα της Martini Racing. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ