Central Park Tower: Για 250 εκατ. δολάρια, το ψηλότερο ρετιρέ στον κόσμο έγινε το ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ

Το ρετιρέ στο υψηλότερο  οικιστικό κτίριο στον κόσμο, το Central Park Tower της Νέας Υόρκης, βγαίνει στην αγορά με την τιμή ρεκόρ των 250 εκατ. δολαρίων. Εάν το τριώροφο διαμέρισμα με την εκπληκτική θέα στην πόλη πουληθεί τελικά σ' αυτήν την τιμή, θα γίνει το ακριβότερο σπίτι που έχει πουληθεί ποτέ στις ΗΠΑ..
Central Park Tower: Για 250 εκατ. δολάρια, το ψηλότερο ρετιρέ στον κόσμο έγινε το ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ

Το Central Park Tower στη Νέα Υόρκη έγινε είδηση ανά την υφήλιο το 2019, όταν έφτασε το ιλιγγιώδες ύψος των 472 μέτρων, γεγονός που χάρισε στο ακίνητο τον τίτλο του υψηλότερου οικιστικού κτιρίου στον κόσμο. Τώρα ο νέος ουρανοξύστης επιδιώκει να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ: εκείνο για το πιο ακριβό σπίτι που πουλήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Central Park Tower -Το «υψηλότερο» ιδιωτικό κλαμπ του κόσμου άνοιξε στον 100ό όροφο του ουρανοξύστη

Τοποθετημένο στην κορυφή του μεγάλου πύργου στο Billionaires’ Row, το τριώροφο ρετιρέ πρόκειται να βγει στην αγορά για 250 εκατ. δολάρια. Εάν πουληθεί σε αυτό το ποσό, θα ξεπεράσει τα 238 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος Ken Griffin τον Ιανουάριο του 2019 για το διαμέρισμά του στο κοντινό 220 Central Park South.

Εικόνα

Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Zillow, με τη δημοσιοποίηση της αγγελίας πώλησης, σήμερα στις 19 Σεπτεμβρίου, το ρετιρέ γίνεται το πιο ακριβό σπίτι στις ΗΠΑ μέχρι τώρα, ξεπερνώντας το κτήμα του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Michael Eisner στην Καλιφόρνια που βγήκε στην αγορά τον περασμένο μήνα για λιγότερα από 225 εκατ. δολάρια.

Το τρίπλεξ διαμέρισμα εκτείνεται στους ορόφους 129 έως 131, με 1.630 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου. Το ακίνητο διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και δύο ευρύχωρες κουζίνες με ψηλές οροφές ύψους 9 μέτρων και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Υπάρχει ακόμη και μια γλυπτική σπειροειδής σκάλα στο σπίτι που συνδέει και τους τρεις ορόφους.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Extell Development, Gary Barnett, η εταιρεία του οποίου βρίσκεται πίσω από το Central Park Tower, ανέφερε στη Wall Street Journal ότι ο επάνω όροφος του σπιτιού έχει διαμορφωθεί ως μια ιδιωτική αίθουσα χορού ή χώρος ψυχαγωγίας.

Το καλύτερο από όλα, βέβαια, είναι ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα απολαμβάνει ανεμπόδιστη θέα στο Central Park, στο αστικό τοπίο καθώς και στους ποταμούς Hudson και East από τη βεράντα των 133 τετραγωνικών μέτρων του ρετιρέ.

Ο Barnett ισχυρίζεται ότι ήθελε να περιμένει την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του Πύργου πριν ανακοινώσει την πώληση του ρετιρέ. Παραδέχεται επίσης ότι τα 250 εκατ. δολάρια είναι ένα φιλόδοξο τίμημα, αλλά ισχυρίζεται ότι η τιμή ανά τετραγωνικό είναι αντίστοιχη –αν όχι χαμηλότερη- με εκείνη που έχουν πληρώσει οι αγοραστές για αντίστοιχα σπίτια στο Central Park.

Εικόνα

Πάντως, μια σειρά από εννιαψήφιες συμφωνίες από τη Νέα Υόρκη έως το Μαλιμπού φέρεται να έκλεισαν τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που παραπέμπει στην ανάπτυξη του κλάδου. Οι ειδικοί, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι αυτές οι τιμές φαίνονται αποκομμένες από την πραγματικότητα της ευρύτερης αγοράς στέγης των ΗΠΑ, η οποία έχει υποχωρήσει ελαφρώς λόγω του πληθωρισμού, των αυξανόμενων επιτοκίων και των ανησυχιών για ύφεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ