Γιατί το smartphone της Vertu είναι 10 φορές ακριβότερο από το τελευταίο iPhone

Μπορεί να τα γνωρίζουν ελάχιστοι, όμως τα κινητά τηλέφωνα της Vertu συγκαταλέγονται αυτή τη στιγμή στα ακριβότερα του κόσμου.
Vertu Smartphones (Πηγή: Shutterstock)

Από την εφεύρεσή τους, το μακρινό 1986 από τον Alexander Graham Bell, τα τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί ραγδαία με την πάροδο του χρόνου. Πλέον δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κρατούν κι ένα smartphone, καθώς η τιμή κάποιων μοντέλων είναι αρκετά χαμηλή. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες εξαιρέσεις.

Διαβάστε ακόμη: Disney: Στο νέο της κρουαζιερόπλοιο σερβίρεται το πιο ακριβό cocktail του γαλαξία με θέμα το Star Wars

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν τα smartphones της Apple, τα γνωστά σε όλους μας iPhones, ωστόσο αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι πως δεν αποτελούν τα πιο ακριβά του κόσμου. Στην κορυφή της λίστας βρίσκουμε τα κινητά της εταιρείας Vertu, η οποία είναι θυγατρική της Nokia.

H Vertu, λοιπόν, ιδρύθηκε το 1998 με αποκλειστικό στόχο να δημιουργήσει τα πιο ακριβά και πολυτελή κινητά τηλέφωνα. Οι τιμές τους για να καταλάβετε, ξεκινούν από τα περίπου 8.000 ευρώ (τουλάιχστον δέκα φορές πιο ακριβά δηλαδή από ένα μέσο iPhone) και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 50.000 ευρώ σε ορισμένα μοντέλα.

Τα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας βρίσκονται στο Hampshire της Αγγλίας και κάθε χρόνο φτιάχνονται ελάχιστα μοντέλα. Το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν μαζικά στην αγορά, εκτοξεύει την τιμή τους. Παράλληλα, προσφέρουν μια υπηρεσία στον ιδιοκτήτη τους, την οποία δεν μπορούν να βρουν σε κανένα άλλο smartphone.

Πρόκειται για μία υπηρεσία concierge, έναν προσωπικό βοηθό δηλαδή, ο οποίος είναι stand by 24 ώρες το 24ωρο και με ένα τηλεφώνημα (και τα ανάλογα χρήματα) μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη του κινητού, όπως για παράδειγμα να κλείσει εισιτήρια για ένα ταξίδι, να βρει ξενοδοχεία ή να αγοράσει κάτι.

Η υπηρεσία αυτή δίνεται δωρεάν για έναν χρόνο σε κάθε νέο αγοραστή ενός smartphone της Vertu, ωστόσο από τη δεύτερη χρονιά και μετά η συνδρομή είναι στα 3.000 δολάρια ετησίως. Επίσης, η ποιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου τηλεφώνου είναι εξαιρετική. Η οθόνη του είναι φτιαγμένη από ζαφείρι 130 καρατίων και δεν μπορεί να σπάσει με τίποτα, ενώ η θήκη του είναι δερμάτινη.

Όπως και κάθε άλλο καλό smartphone της αγοράς, η κάμερά του έχει μελετηθεί ιδιατέρως, προσφέροντας μοναδικές λήψεις. Το μόνο αρνητικό που έχει το κινητό είναι ίσως η μπαταρία του (2275mAh), η οποία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Πάντως, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και την τιμή ενός Vertu, είνα ξεκάθαρο πως το πελατολόγιο της εταιρείας δεν απευθύνεται στους «κοινούς θνητούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ