Μπομπ Ντίλαν: «Στόχος» το 1 εκατ. στερλίνες για μια νέα εκδοχή του «Blowin’ In The Wind»

Μια νέα εκδοχή του κομματιού αναμένεται να βγει σε δημοπρασία από τον γνωστό οίκο Christie’s Auction. 
Bob Dylan

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν βγαίνει σε δημοπρασία και εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει ακόμα και το 1 εκατ. στερλίνες!

Πρόκειται για μια νέα εκδοχή του κομματιού «Blowin’ In The Wind», το οποίο κυκλοφόρησε το 1963, στον δίσκο «The Freewheelin’ Bob Dylan» και βγαίνει σε δημοπρασία από τον γνωστό οίκο Christie’s Auction, την Πέμπτη 7/7.

«Κόντρα» στην ψηφιακή εποχή και τα NFTs, η νέα εκδοχή του τραγουδιού θα γίνει διαθέσιμη σε ένα νέο αναλογικό format που ονομάζεται «Ionic Original», και είναι ένας τύπος δίσκου που συνδυάζει ορισμένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα CD και τους δίσκους βινυλίου, και σύμφωνα με το BBC, «υπόσχεται» καλύτερη ποιότητα ήχου και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από το απλό βινύλιο.

Διαβάστε επίσης: Ντμίτρι Μουράτοφ: Σε δημοπρασία υπέρ των Ουκρανών προσφύγων το Νόμπελ Ειρήνης 2021 του Ρώσου δημοσιογράφου

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο format αναπτύχθηκε από τον συνεργάτη του διάσημου καλλιτέχνη, Τι Μπόουν Μπερνέτ, και θα διατεθεί σε ένα μοναδικό κομμάτι, το οποίο μπορεί να «παίξει» σε οποιοδήποτε τυπικό πικάπ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η τιμή που θα αγγίξει υπολογίζεται μεταξύ των 600.000 και του 1 εκατ. στερλίνων.

Το «Ionic Original» ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα και είναι η πρώτη φορά που ο 81χρονος Μπομπ Ντίλαν επανηχογραφεί το κομμάτι, σχεδόν 60 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ