Elon Musk: Παζάρεψε με 19χρονο που παρακολουθεί το τζετ του στο Twitter για να κλείσει το λογαριασμό

Ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μπήκε σε παζάρια με έναν 19χρονο για να σταματήσει να παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ μέσω bot στο Twitter για 50.000 δολάρια.
Elon Musk: Παζάρεψε με 19χρονο που παρακολουθεί το τζετ του στο Twitter για να κλείσει το λογαριασμό

Ο Elon Musk, δημιουργός των εταιρειών Tesla, SpaceX, Neuralink και The Boring Company, στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ζει και ταξιδεύει.

Διαβάστε ακόμα: Ο Έλον Μασκ θέλει τα McDonald's να αποδέχονται πληρωμές σε dogecoin

Πριν από λίγο καιρό, ο Musk συναντήθηκε με έναν άλλο δημιουργό, τον 19χρονο Jack Sweeney, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια ευχάριστη στιγμή. Ο λόγος; Η δημιουργία του τελευταίου κάθε άλλο παρά ενθουσίασε τον Musk. Για την ακρίβεια τον εξόργισε τόσο που απαίτησε από τον έφηβο να την αποσύρει. Ποια ήταν η επινόηση του Sweeney; Ένα ρομπότ στο Twitter που παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του Musk.

Ο πρωτοετής φοιτητής του κολεγίου έφτιαξε το Elon Musk's Jet (@ElonJet στο Twitter) , ένα bot που ακολουθεί τις πτήσεις του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου στη γη, του οποίου η αξία υπολογίζεται σε 242 δις. δολάρια. Θεωρώντας ότι το bot αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλειά του, ο δισεκατομμυριούχος ήρθε σε επαφή με τον Jack Sweeney μέσω προσωπικού μηνύματος στο Twitter το περασμένο φθινόπωρο.

Εικόνα
Ο 19χρονος Jack Sweeney (Πηγή: Twitter)

Δεδομένου ότι ο Sweeney είναι μεγάλος θαυμαστής του Musk, το να λαμβάνει προσωπικό μήνυμα απευθείας από το είδωλό του ομολογουμένως να ήταν κάτι περισσότερο από μια άβολη στιγμή. «Μπορείς να το κατεβάσεις αυτό; Είναι κίνδυνος για την ασφάλεια» έγραψε ο Musk ωστόσο ο Sweeney απάντησε: "Ναι, μπορώ, αλλά θα σας κοστίσει ένα Model 3. Αστειεύομαι. Εκτός και αν…»

Το ElonJet είναι ένας από τους 15 λογαριασμούς παρακολούθησης πτήσεων που έχει δημιουργήσει η Sweeney, οι οποίοι παρακολουθούν κυρίως δισεκατομμυριούχους τεχνολογίας όπως ο Jeff Bezos και ο Bill Gates. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο λογαριασμός του Musk είναι ο πιο δημοφιλής, με 83.000 ακόλουθους.

Ο ιδρυτής της Tesla δεν ήταν προφανώς ευχαριστημένος με τη δημοφιλία του λογαριασμού και στη συνομιλία με τον Sweeney παρατήρησε: «Δεν μου αρέσει η ιδέα να με πυροβολήσει κανένας μουρλός». Ίσως και να είχε δίκιο. Όμως η συνέχεια αποκαλύπτει μια μάλλον εγωιστική πλευρά του μεγιστάνα.

Ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Musk γνωρίζει καλύτερα από όλους τη δύναμη του χρήματος. Το σοκαριστικό λοιπόν στην υπόθεση είναι ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τον Sweeney προσφέροντας 5.000 δολάρια για να διαγράψει το λογαριασμό. Ενδεχομένως, τόσο να εκτιμά ο Musk την προσωπική του ασφάλεια.

Η συζήτηση τελείωσε με τον Sweeney να ζητά από τον Musk να προσθέσει άλλο ένα μηδενικό στην προσφορά. «Υπάρχει καμιά περίπτωση να το κάνουμε 50.000; Θα ήταν μια μεγάλη υποστήριξη στο κολέγιο και θα μου επέτρεπε ενδεχομένως να πάρω ένα αυτοκίνητο, ίσως ακόμη και ένα Model 3» σχολίασε μάλλον σκωπτικά ο φοιτητής.

Έκτοτε οι δύο άντρες δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα. Ο Musk δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ, και φυσικά ο λογαριασμός του Sweeney εξακολουθεί να λειτουργεί. Αν κρίνουμε πάντως από τη μετέπειτα πορεία των πραγμάτων, ο νεαρός μάλλον βγήκε κερδισμένος. Όχι μόνο κατάφερε να μιλήσει με το είδωλό του αλλά έμαθε να γράφει και να προγραμματίζει κώδικα και μάλιστα έπιασε δουλειά μερικής απασχόλησης στην UberJets ως προγραμματιστής εφαρμογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ