Αναμνηστικά των Beatles και του John Lennon γίνονται NFTs και αναζητούν ιδιοκτήτη

Στο «σφυρί» βγαίνει μια σειρά από αναμνηστικά των Beatles και του John Lennon, όμως τα φυσικά αντικείμενα θα παραμείνουν στην προσωπική συλλογή του Julian Lennon. 
Αναμνηστικά των Beatles και του John Lennon γίνονται NFTs και αναζητούν ιδιοκτήτη

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Τα πουλάει ως NFTs!

Τα αναμνηστικά της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας περιλαμβάνουν μία μαύρη κάπα που φόρεσε ο John Lennon στην ταινία «Help!» και ένα χειρόγραφο σημείωμα με τους στίχους του τραγουδιού «Hey Jude».

Παράλληλα, στη συλλογή περιλαμβάνεται το παλτό του John Lennon για την τηλεοπτική ταινία «Magical Mystery Tour» και τρεις κιθάρες Gibson του τραγουδιστή.

Διαβάστε επίσης: Ο οίκος Sotheby's «βγάζει» σε δημοπρασία αναμνηστικά των Beatles

Όλα αυτά βέβαια, μόνο σε ψηφιακή μορφή. Το κάθε NFT διαθέτει εικόνα και ήχο, με τον Julian Lennon να εκτελεί χρέη αφηγητή.

Τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) χρησιμοποιούν μια αλυσίδα ολοκληρωμένων ψηφιακών συναλλαγών (blockchain) για να καταγράφουν ποιος κατέχει ένα ψηφιακό αρχείο, όπως μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα κείμενο.

Παρόλο που τα NFT πωλούνται μερικές φορές μαζί με φυσικά αντικείμενα, ως ένα είδος ψηφιακού πιστοποιητικού γνησιότητας, η κατοχή ενός NFT δεν παρέχει την κυριότητα του υποκείμενου στοιχείου - μάλλον, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος ψηφιακών δικαιωμάτων καυχησιολογίας.

Ωστόσο, τέτοιες πωλήσεις έχουν εκτιναχθεί σε δημοτικότητα, με τα έργα τέχνης NFT να πωλούνται έναντι εκατομμυρίων δολαρίων.

Το NFT με την εικόνα από το χειρόγραφο σημείωμα του Paul McCartney με τους στίχους του «Hey Jude» εκτιμάται πως θα είναι το πιο πολύτιμο έργο της δημοπρασίας. Η αρχική τιμή προσφοράς έχει οριστεί στα 30.000 δολάρια και αναμένεται να διπλασιαστεί από τις προσφορές.

Μέρος των εσόδων από την πώληση των NFTs θα δοθούν στο ίδρυμα του Julian Lennon «White Feather Foundation».

Η διαδικτυακή δημοπρασία έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται στο Yellow Heart, σε συνεργασία με την Julien's Auctions, ενώ ολοκλήρώνεται στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι πληρωμές επιτρέπονται σε διάφορα κρυπτονομίσματα, όπως bitcoin, ether και dogecoin.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ