Η Κίνα απαγορεύει στους διάσημους να «φλεξάρουν» πλούτο στα social media

Τέρμα τα duck faces με τσάντες Cristian Dior μπροστά σε Bentley. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις βασικές σοσιαλιστικές αξίες, η Κίνα απαγόρευσε στις διασημότητες να επιδεικνύουν τον πλούτο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Κίνα απαγορεύει στους διάσημους να «φλεξάρουν» πλούτο στα social media

Ας υποθέσουμε ότι είστε διασημότητα στην Κίνα που μόλις αγοράσατε ένα περιορισμένης έκδοσης Rolex, μια Bentley ή ένα διαμάντι 20 καρατίων. Αντί λοιπόν να σπεύσετε να ποστάρετε την αρχοντιά σας και τα καλούδια σας στο Instagram, θα ήταν σοφότερο να κρατήσετε όλη αυτή την ευφορία για τον εαυτό σας. Όχι μόνο θα προκαλέσετε τα πλήθη, αλλά θα εναντιωθείτε και στις βασικές σοσιαλιστικές αξίες που με τόσο κόπο προσπαθεί να διατηρήσει ως καθεστώς η κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα: Ο Salt Bae τάισε χρυσή μπριζόλα Βιετναμέζο υπουργό κι έπεσε το internet

Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (κοπήκατε;) απαγόρευσε στους διάσημους της χώρας αλλά και κλαμπ θαυμαστών να επιδεικνύουν πλούτο και υπερβολική ευδαιμονία στους λογαριασμούς τους στα social media.

Οι αρχές έλαβαν αυτή την απόφαση με το σκεπτικό ότι ο τεράστιος πληθυσμός της Κίνας έχει βαθιά «τρέλα» με τις διασημότητες, και η επίδειξη πλούτου από μεριάς των τελευταίων είναι αιτία για σκάνδαλα και κοινωνική αναταραχή. Οι κανόνες επεκτείνονται περαιτέρω. Οι εγχώριοι stars απαγορεύεται επίσης να διαδίδουν φήμες, να δημοσιεύουν ψευδείς ή ιδιωτικές πληροφορίες και να προκαλούν ομάδες θαυμαστών να «επιτίθενται λεκτικά ο ένας στον άλλον», κάτι που είναι απολύτως λογικό για να διατηρείται η ευπρέπεια σε οποιαδήποτε χώρα.

A post shared by @yangmimimi912

Η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Πρόσφατα «κόπηκε» το live streaming του Κινεζο-καναδού pop star Kris Wu, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Το όνομα τού Kris Wu βρίσκεται στη μαύρη λίστα 88 διασημοτήτων την οποία έχουν συντάξει οι αρχές για να αποτρέψουν την «επανεισαγωγή παράνομων και ανήθικων καλλιτεχνών στη βιομηχανία».

Εικόνα
O Κινεζο-καναδός pop star Kris Wu κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση (Πηγή: Getty Images)

Παρόμοια μεταχείριση είχε και μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της Κίνας, η Zhao Wei. Το όνομά της εμφανίστηκε σε διάφορα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής επενδυτών, ύψους 7,45 εκατ. δολαρίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ρυθμιστική Αρχή Ψυχαγωγίας της Κίνας να εξαλείψει την παρουσία της από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες ροής.

Εικόνα
Το όνομα μιας από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της Κίνας, της Zhao Wei, έχει εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια (Πηγή: Getty Images)

Η Daily Mail, ωστόσο, κάνει λόγο για υπερβολές από τη μεριά των κρατικών μέσων ενημέρωσης, ζητώντας αλλαγές στην ψυχαγωγική κουλτούρα της Κίνας. «Εδώ και αρκετό καιρό, οι ηθικές αποτυχίες και οι νομικές παραβιάσεις των καλλιτεχνών, η καλλιέργεια νεότερων ειδώλων και το χάος των θαυμαστών έχουν προσελκύσει ευρεία ενόχληση στην κοινωνία», ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV νωρίτερα φέτος. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε ένα καθαρό και ορθό λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον στο κοινό», κατέληγε η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ