Spend it: Αυτά είναι τα 5 ακριβότερα cocktail που έχουν φτιαχτεί ποτέ

Περιέχουν σπάνια υλικά, ακριβά αποστάγματα και προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας. Τα πέντε cocktail που ακολουθούν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα cocktail στον πλανήτη.
Spend it: Αυτά είναι τα 5 ακριβότερα cocktail που έχουν φτιαχτεί ποτέ

Με τους mixologists να πειραματίζονται συνεχώς σε νέους συνδυασμούς προσπαθώντας να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, η λίστα των cocktail όλο και μεγαλώνει. Κλασικές συνταγές που «εκμοντερνίζονται» η παραλλάσσονται αλλά και καινούργιες μίξεις με premium υλικά, φιγουράρουν στα μενού μπαρ, εστιατορίων και ξενοδοχείων συχνά σε τιμές που «χτυπούν» περισσότερο από το αλκοόλ. Κοιτώντας λοιπόν τη λίστα με τα ακριβότερα cocktail που φτιάχτηκαν ποτέ, τα πέντε που ακολουθούν βρίσκονται στην κορυφή.

The Diamonds Are Forever Martini - 18.963,82 δολάρια -The Ritz-Carlton, Τόκιο

Εικόνα
Diamonds Are Forever Martini (Πηγή: Getty Images)

Το Diamonds Are Forever Martini του Ritz-Carlton στο Τόκιο κατέχει τον τίτλο του πιο ακριβού cocktail στον κόσμο, με τιμή στα 2.000.000 γιεν (σχεδόν 19.000 δολάρια). Το «τσουχτερό» ρόφημα παρασκευάζεται με παγωμένη βότκα Absolut Elyx, μια νότα φρέσκου χυμού λάιμ, ανακατεμένο ή ανακινημένο και με ένα διαμάντι ενός καρατιού στον πάτο του ποτηριού. Σημείωση: το cocktail συνοδεύεται από τις νότες του «Diamond Are Forever», το οποίο ερμηνεύεται από ζωντανό συγκρότημα στους τυχερούς καλεσμένους.

Winston - 12.040 δολάρια - Club 23, Μελβούρνη, Αυστραλία

Εικόνα
Winston (Πηγή: Club 23)

Ένα ρεκόρ για το Βιβλίο Γκίνες σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2013 από τον Joel Heffernan στο Club 23 της Μελβούρνης (ανήκει στον Αυστραλό παίκτη του κρίκετ, Shane Warnefor). Πρόκειται για το πιο ακριβό cocktail στον κόσμο, με το όνομα Winston (από τον Winston Churchill). Φτιαγμένο από δύο σφηνάκια 6.000 δολαρίων από Croizet Cognac του 1858, Grand Marnier Quintessence 800 δολαρίων και εξαιρετικά σπάνιο Chartreuse V.E.P, το cocktail αυτό έγραψε ιστορία. Δυστυχώς, το μπαρ είναι πλέον οριστικά κλειστό.

Diamond Is Forever Martini - 10.000 δολάρια - Uncorked, Νέα Υόρκη

Εικόνα
Diamond Is Forever Martini (Πηγή: Shutterstock)

Περίπου το 2016 - 2017 στη Νέα Υόρκη, ο Andy Goetz ήταν ιδιοκτήτης του μπαρ Uncorked στο Upper East Side. Ο Goetz δεν έριχνε απλά ένα κόσμημα στο ακριβό cocktail σας, αλλά έφτιαχνε κατά παραγγελία κάθε δαχτυλίδι αρραβώνων που έριχνε στο Diamond is Forever Martini. H κατασκευή των δαχτυλιδιών ήταν φυσικά μια διαδικασία που απαιτούσε τρεις ημέρες εκ των προτέρων παραγγελία καθώς και ένα ραντεβού με έναν ειδικό κοσμηματοπώλη. Δυστυχώς, η επιχείρηση με τα διαμάντια στο martini μάλλον δεν ήταν τόσο προσοδοφόρα κι έτσι η Uncorked δεν υφίσταται πλέον.

Martini on the Rock – 10.000 δολάρια - The Algonquin Hotel, Νέα Υόρκη

Εικόνα
Το ξενοδοχείο Algonquin στη Νέα Υόρκη (Πηγή: Shutterstock)

Το Algonquin Hotel είναι ένα από τα πιο ιστορικά στέκια στη Νέα Υόρκη και μέχρι το 2019, στη λίστα των cocktail υπήρχε το Martini on the Rock -μια επανάληψη της γνωστής συνταγής εμβούτησης διαμαντένιων κοσμημάτων στο αλκοόλ έπειτα από 3ήμερη εκ των προτέρων παραγγελία και ενός ραντεβού με τον συνεργαζόμενο κοσμηματοτεχνίτη. Το Algonquin άλλωστε ήταν το τέλειο μέρος για πρόταση γάμου ή για επέτειο. Το cocktail κυκλοφόρησε το 2005, ακριβώς έπειτα από την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Martini on the Rock δημιουργήθηκε από την Carla Caccavale του Quinn Agency και τον γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου Anthony Melchiorri ως ένας τρόπος να τραβήξει την προσοχή του κοινού για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Ono Champagne Cocktail - XS Nightclub, The Encore Wynn Hotel

Εικόνα
Ono Champagne Cocktail (Πηγή: XS)

Το Λας Βέγκας είναι γνωστό για τη λάμψη και τη γοητεία του και το Ono champagne cocktail στο Encore Wynn Hotel δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα συστατικά του αποτελούνται από σπάνια σαμπάνια Charles Heidsieck του 1981, το 90.000 δολαρίων κονιάκ Louis XIII Black Pearl αναμεμειγμένα με φρέσκο χυμό πορτοκάλι, χυμό βερίκοκο και νέκταρ τριαντάφυλλου. Η πολυτέλεια δεν σταματά εκεί, καθώς το cocktail έρχεται σε ένα ποτήρι επικαλυμμένο με πετράδια και με δώρο ένα χρυσό κολιέ 18 καρατίων.

Τέλος θα ήταν λάθος να μηn περιλάβουμε στα λίστα με τα ακριβότερα cocktail και μια αναφορά στο Ménage a Trois των 3.000 δολαρίων στο Tryst Nightclub στο Wynn Hotel και στο Sapphire Martini του Foxwoods Resort Casino στο Κονέκτικατ με την ίδια επίσης τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ