Spend It: Futuro Pod: Το εξοχικό του μέλλοντος έρχεται από τα '60s

Σαν βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αυτά τα ρέτρο εξοχικά έρχονται από τη δεκαετία του '60 και... θυμίζουν διαστημόπλοια. Ή τουλάχιστον θυμίζουν τα διαστημόπλοια που βλέπαμε «παλιά» στο σινεμά. 
Spend It: Futuro Pod: Το εξοχικό του μέλλοντος έρχεται από τα '60s

Πρόκειται για τα Futuro Houses και είναι δημιουργίες του Φινλανδού αρχιτέκτονα Matti Suuronen, ο οποίος τα σχεδίασε έχοντας στο μυαλό του ένα σπίτι που θα «αντέχει» σε ακραίες καταστάσεις όπως μια περιοχή με πολλά χιόνια ή κρυμμένα μέσα στο δάσος.

Στην ουσία αποτελούσε ένα φουτουριστικό σαλέ, μια καμπίνα για τους σκιέρ που θερμαινόταν γρήγορα και ήταν εύκολη στην τοποθέτηση όσο ανώμαλο και αν ήταν το έδαφος.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές του '70 κατασκευάστηκαν συνολικά 100 Pods «προπαρασκευασμένες κατοικίες», από τις οποίες πλέον σώζονται περίπου 60 και αποτελούν «συλλεκτικό» είδος!

Τα Futuro Pods όπως είναι ευρύτερα γνωστά βρίσκονται διάσπαρτα ανά τον κόσμο και όλα - εκτός από δύο - ανήκουν σε ιδιώτες. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά πλέον έχουν γίνει.... μαγαζιά όπως εστιατόρια, το οποία μπορεί να επισκεφτεί ο οποιοσδήποτε.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TheFuturoHouse (@thefuturohouse)

Το πρωτότυπο με αριθμό 000, βρίσκεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στη συλλογή του Museum Boijmans Van Beuningen, ενώ ένα Futuro House βρίσκεται στην περιοχή Joshua Tree στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και είναι το μοναδικό που λειτουργεί ως Airbnb, αυτή τη στιγμή. Μπορεί να το βρει κανείς ως «Area 55 Futuro House» στην πλατφόρμα ενοικιάσεων.

Εικόνα
To «Area 55» Futuro House - AirBnb

Προς το παρόν δεν βρίσκεται κάποιο από αυτά σε «αγγελία» πώλησης, όμως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική εφαρμογή της Google, Futuro Houses, για να βλέπουν ανά πάσα στιγμή, πού βρίσκονται και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Εκεί μπορεί να εντοπίσει κανείς και το ένα και μοναδικό Futuro House που βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα (Δείτε περισσότερα για αυτό με ένα κλικ εδώ)!

Εικόνα
Το «ελληνικό» Futuro House βρίσκεται στην Κέρκυρα - Τhe Futuro House

Δείτε πόσο εντυπωσιακό είναι το... άνοιγμα της πόρτας!