INSIDE OUT

Inside Out: Η ΓΑΠική παρέα της Φιλοθέης- Τι θα γίνει με τους Συριζαίους πρώην ΠΑΣΟΚους

22-10-2021 | 07:32
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Το γνωστό πράσινο-πορτοκαλί πουλάκι με είχε ενημερώσει. Ο ΓΑΠ θα ανακοινώσει υποψηφιότητα από το Ίδρυμα του παππού με την επιστροφή από Κωνσταντινούπολη. Επειδή το θέμα έχει πολλά λεφτά για μένα τις επόμενες έξι εβδομάδες, είπα να παρακολουθήσω από κοντά τις εξελίξεις. Πήγα λοιπόν στο Ίδρυμα. Βρήκα και μια καλή κρυψώνα, μια άνετη ντουλάπα, και περίμενα. Πού να το φανταστώ ότι θα διαλέξει τη ντουλάπα για το διάγγελμα ο πρίγκιπας της συμμετοχικής δημοκρατίας! Εγκλωβίστηκα για τα καλά, αλλά άκουσα τα πάντα πριν και μετά. Τα μεταφέρω με λίγη καθυστέρηση, αλλά δεν έχετε παράπονο. Ο Τειρεσίας έκανε θαυμάσια δουλειά και πάλι εν τη απουσία μου. Δεν ξέρω αν πρόλαβε να δει κάτι περίεργα που διακινήθηκαν στα σόσιαλ, μεταξύ στελεχών που π.χ. υπέγραψαν για Καστανίδη και μετά ήθελαν να πάρουν την τζίφρα πίσω για τον ΓΑΠ. Ή, για άλλους που υπέγραψαν π.χ. για έναν υποψήφιο και δέχτηκαν υπομνήσεις από άγνωστα κέντρα ότι δεν πειράζει να βάλουν και υποστήριξη στον Γιώργο, γιατί καλύπτεται από τα μέλη της ΚΕ, και τις υπόλοιπες τις θέλει για οπτικό εφέ.

Η παρέα της Φιλοθέης

Το διάγγελμα και ο σχεδιασμός γενικότερα του ΓΑΠ ανήκει στη γνωστή παρέα της Φιλοθέης. Παλιό στέκι Σκανδαλίδη και παρέας του αείμνηστου συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Παπασπύρου, το μπαρ ρέστοραν του Αχιλλέα, εξακολουθεί να συγκεντρώνει την ελίτ του παλιού Προεδρικού ΠΑΣΟΚ. Να χορτάσεις αντιδεξιά ρητορική και μητσοτακοφάγους. Πριν εγκλωβιστώ στη ντουλάπα άκουσα γνωστό δημοσιογράφο να λέει στην παρέα ανέμελα, «φεύγω τώρα πάω να γράψω το διάγγελμα».

Ταχυδρόμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

Η τακτική Παπανδρέου μέχρι να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος άφησε κακές εντυπώσεις. Μιλούσε για ενότητα, ενώ όπως φάνηκε, ήθελε να «ψαρώσει» τους υποψήφιους για να αποχωρήσουν. Κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν τιμά έναν πρώην πρωθυπουργό. Το όνομα Παπανδρέου όμως, όπως φαίνεται, εξακολουθεί να ψαρώνει αρκετούς. Κάποιοι για παράδειγμα, θυμήθηκαν ότι έχει το τηλέφωνο του Μπάιντεν, ενώ ανήκει στον κύκλο των σοφών του Προέδρου Σι. «Είναι δηλαδή κάτι σαν ταχυδρόμος μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας». Ομολογώ πως δεν το ξέρω. Το ότι είδε τον Προέδρο Σι Τζιπίνγκ ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μια φορά το 2017 και μία σαν τώρα, στις 27 Οκτωβρίου 2019 στο Πεκίνο, δεν τον κάνει αυτομάτως «σοφό συνομιλητή». Φυσικά ότι ο ΓΑΠ έχει διεθνείς διασυνδέσεις είναι γνωστό.

Αναβρασμός στην ΚΟ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε αναβρασμό. Μέχρι χθες, ο Γραμματέας της, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ήταν υποψήφιος Πρόεδρος. Όπως διαβάσατε εδώ από την περασμένη βδομάδα, ο Βασίλης, κατέβηκε για να κατοχυρώσει τη βουλευτική του έδρα, στο ενδεχόμενο νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη. Μετά το διάγγελμα της ντουλάπας προφανώς δε νοιώθει καμμιά απειλή, καθώς στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού βλέπει νικητή. Οπότε και αποσύρθηκε ξανά στα του Κοινοβουλίου. Εκεί, που τις επόμενες έξι εβδομάδες, μέχρι τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση που η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά δηλώσει αδυναμία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως έχει έτοιμη απάντηση. Όπως δήλωσε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, θα συνεχίσει να το εκπροσωπεί όπου χρειάζεται όπως τώρα. Για να δούμε.

Ποιους διέγραψε από τις επαφές

Ο Κεγκέρογλου, φανερά ανακουφισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, καθώς τώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι αγώνα υπέρ ΓΑΠ, σε δημοσιογραφική ερώτηση πως βλέπει την επιστροφή στελεχών που πήγαν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποκαλυπτικός: «Εμείς τον κόσμο θέλουμε, αυτοί ας μείνουν εκεί». Όπου «αυτοί» οι Ραγκούσης, Μαριλίζα, Κοτσακάς, Μωραϊτης, Βάρτζελη, Κασιμάτη κλπ κλπ. Φήμες δε, επιμένουν ότι στο κινητό του ίδιου του ΓΑΠ, είναι διαγραμμένα τα τηλέφωνα όσων πήγαν ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερωτικά το λέω, σε περίπτωση που δεν το σηκώνει.

Όρια

Τώρα για την ίδια την υποψηφιότητα, η μεγαλύτερη κακία που έπεσε στην κοφτερή αντίληψή μου, εκεί που ήμουν στη ντουλάπα, είναι η ηλικία του Γιώργου. Ετών 69. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο ίδιος, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε βάλει ηλιακό κόφτη για υποψήφιους σε κρατικές θέσεις τα 65 έτη, για ν’ αποκλείσει τους μπαρουτοκαπνισμένους συντρόφους του πατέρα του όπως έλεγαν τότε οι κακές γλώσσες. Αυτά του τα ‘κανε ο Γιάννης Πανάρετος μέσω opengov, για όσους θυμούνται, που ήταν πάντα κάτι περισσότερο από υφυπουργός Παιδείας και Δια βίου μάθησης. Βέβαια μετά την ανάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον 78άρη Τζο Μπάιντεν, μπορούμε πλέον να αναφωνήσουμε ότι ο 70άρης είναι το μέλλον.

Εκλογές και οι γαλάζιοι

Κομματικές εκλογές που περνάνε στο ντούκου όμως, μετά τα πασοκικά θαύματα, έχουν και οι γαλάζιοι την ερχόμενη Κυριακή. Έχουν ήδη γράψει 135.000 νέα μέλη για τις εσωκομματικές εκλογές σε νομαρχιακές και τοπικές. Το 22% από τους νέους είναι κάτω των 35 ετών, ενώ το 20% θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Από τις τοπικές μάχες, ξεχωρίζω της Λάρισας γιατί ο Ντάλτον μου έχει πάντα έγκυρη πληροφόρηση και γιατί αγαπώ τα σόγια. Ο Ηλίας Σουφλιάς λοιπόν, ξάδελφος του Γιώργου, κονταροχτυπιέται με τον Ζήση Γρηγορίου, ισχυρός ποδοσφαιροπαράγοντας στην ΕΠΟ και υποψήφιος βουλευτής. Η είδηση εδώ είναι πως μητσοτακικός δεν είναι κανένας. Ο πρώτος καραμανλικός, ο δεύτερος σαμαρικός. Οι ελπίδες του Κυριάκου, αλλά για βουλευτής, είναι ο Χρήστος Καπετάνος, εξαιρετικός δικηγόρος απ’ τα Φάρσαλα. Το ότι γίνονται εκλογές στο κυβερνών κόμμα και όλοι κοιμούνται, με ξεπερνά πάντως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:01

Στα 15 ευρώ η τιμή στόχος για τη ΔΕΗ από τη J.P. Morgan με σύσταση «overweight»

11:58

Ideal Holdings: Διευκρινίσεις για τη μεταβίβαση της ASTIR Vitogiannis στην Guala Closures

11:56

Σταϊκούρας: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα

11:46

Σε Τήλο, Νίσυρο και Κω σήμερα ο Στ. Κασσελάκης

11:40

ΕΤΕ: Μια «τέλεια καταιγίδα» χτύπησε τις ελληνικές εξαγωγές

11:40

Το Σαββακύριακο οι απολογίες των 67 κατηγορούμενων για την δολοφονία Λυγγερίδη

11:28

Πρωτιά της ΔΕΠΑ τον Μάρτιο στον ανεφοδιασμό βυτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου

11:22

Volvo: Μειωμένα τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Απώλειες 6% για τη μετοχή

11:20

Quest: Προς διανομή μερίσματος 0,209 ευρώ ανά μετοχή

11:15

Καύσιμα: Τσιμπάει η βενζίνη – Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές

11:08

Διατηρείται η ανοδική τάση στις ευρωαγορές - Προς νέο ρεκόρ ο FTSE 100

11:07

Απομακρύνεται προς τα ανατολικά η σαχαριανή σκόνη από σήμερα το απόγευμα

11:03

Med: Μη δεσμευτικό MoU για την απορρόφηση της Axel Accessories

10:57

Kering: Αναμένει μείωση ως 45% στα έσοδα εξαμήνου - «Βουτιά» 9% για τη μετοχή

10:53

Χατζηδάκης στο TikTok: 50% στα POS, φιλικό IRIS, ανάσα στις προμήθειες

10:39

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

10:34

Epsilon Net: Απόκτηση των εφαρμογών λογισμικού ERP Ermis & HR MaSter από τη Lavisoft

10:30

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Στα 1,75 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

10:25

Κακάο, λάδι, σιτηρά, κρεμμύδια, πορτοκάλια: Καλώς ήλθατε στη νέα διατροφική πραγματικότητα

10:23

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο

10:17

Prodea: Αύξηση εσόδων από μισθώματα κατά 10,3% για το 2023

09:57

Eurobank: Ξεπέρασε τα 1,4 δισ. η ζήτηση για το ομόλογο - Υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές

09:44

Πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

09:40

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Η Γερουσία των ΗΠΑ εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

09:30

Η ορμή των «ταύρων» μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

09:25

Σαράντης: Ισχυρή ανάπτυξη το α' τρίμηνο - Αύξηση πωλήσεων κατά 29,7%

09:22

Κορκίδης: Το Πάσχα θα φέρει «ανάσταση» στην ελληνική αγορά

09:16

Κομισιόν: Έχει κάνει βήματα η Ελλάδα – Τι μένει να γίνει και οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις  

09:05

Γκιουλέρ για ΜΟΕ με Ελλάδα: «Γίνεται με αμοιβαία καλή θέληση»

08:47

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει την περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία