Πόλος έλξης επενδυτών τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλος έλξης επενδυτών τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα στην Ελλάδα
Άνοδος του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα καταγράφεται στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2022.

Της Ζαφειρίας Σταθογιαννάκου*

Άνοδος του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα καταγράφεται στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2022. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Delfi Partners & Company, περισσότεροι από 18.000 πλειστηριασμοί έχουν δρομολογηθεί το πρώτο πεντάμηνο του 2022 ενώ την ίδια περίοδο έχουν ολοκληρωθεί 13.604.

Πιο συγκεκριμένα, την ίδια περίοδο πέρυσι καταγράφηκαν 8.629 δρομολογημένοι πλειστηριασμοί ενώ μόλις 455 ολοκληρωμένοι. Την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που λογίζεται ως το τελευταίο έτος κανονικότητας πριν την εξάπλωση του κορονοϊού, δρομολογήθηκαν 9.908 ενώ ολοκληρώθηκαν 7.127.

Η άνοδος του επενδυτικού ενδιαφέροντος αποδίδεται κυρίως στην συσσωρευμένη ζήτηση για αγορά ακινήτων των τελευταίων ετών η οποία αναβλήθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης που βίωσε ο πλανήτης, στο αυξημένο κόστος αγοράς νεόδμητων ακινήτων αλλά και στο ταυτόχρονο χαμηλό κόστος των πλειστηριαζόμενων καθώς και στα συνεχώς αυξανόμενα ενοίκια τόσο σε οικιστικά όσο και σε εμπορικά ή βιομηχανικά κτήρια.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας Μελετών και Δεδομένων, της εταιρείας Delfi Partners & Company, Ζαφειρία Σταθογιαννάκου, αναμένεται περαιτέρω άνοδος των πλειστηριασμών τα επόμενα έτη με πλήρη επιστροφή σε επίπεδα προ κρίσης μιας και η αγορά ακινήτων αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες εναλλακτικές μεθόδους διαφύλαξης του χρηματοπιστωτικού πλούτου τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων κάτι που θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τους επενδυτές.

Η Delfi Partners & Company, διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων το οποίο διαχειρίζεται, αναπτύσσει και επεκτείνει δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές και ιδιώτες να βρουν τις ευκαιρίες που τους ταιριάζουν.

Η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της Delfi Partners, προετοιμάζει καi καθοδηγεί τον υποψήφιο πλειοδότη σε κάθε βήμα που χρειάζεται να ακολουθήσει για να συμμετάσχει στον εκάστοτε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Παράλληλα, μέσω των μηχανικών, των εκτιμητών και της νομικής της υποστήριξης παρέχει στον υποψήφιο πλειοδότη αναλυτικό report σχετικά με την αξία του ακινήτου που θέλει να αποκτήσει ώστε να τον βοηθήσει να αντιληφθεί την τρέχουσα εμπορικότητα της ευρύτερης περιοχής καθώς και τις τιμές πώλησης και ενοικίασης αντίστοιχων ακινήτων.

*Η Ζαφειρία Σταθογιαννάκου είναι Senior Analyst, Delfi Partners & Company

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider