Γεωργιάδης: «Υπόσχεση» για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία - Πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για την εστίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: «Υπόσχεση» για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία - Πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για την εστίαση

Την ανακοίνωση επιπλέον χρηματοδοτικών εργαλείων και νέου προγράμματος ΕΣΠΑ μόνο για τον κλάδο της εστίασης «υποσχέθηκε» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως «η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης», ενώ πρόσθεσε ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες», όπως για παράδειγμα η δυτική Αττική.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».

Απαντώντας σε παρέμβαση του Γιάννη Δαβερώνη, προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αποτελεσματικά, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και σημείωσε ότι τα χρήματα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown στο μέλλον καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και είπε ακόμη πως θα ήταν καταστροφικό να εμπλακεί η επιτροπή των ειδικών στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider