Στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ ο Χρήστος Σταϊκούρας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ ο Χρήστος Σταϊκούρας
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τον κ. Σταϊκούρα θα συνοδεύει ο υφυπουργός, αρμόδιος για τραπεζικά θέματα Γιώργος Ζαββός.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva, με την επόμενη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κα. Christine Lagarde, και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, κ. Keith Krach.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους καθώς και οίκους αξιολόγησης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η BlackRock, η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Credit Suisse, η J.P. Morgan, η HSBC, η Citibank, η Nomura Bank, η Moody’s και η DBRS, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, όπου πλέον η Ελλάδα, από προχθές, συμμετέχει ως 44ο τακτικό μέλος. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και των επιπτώσεών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider