Μητσοτάκης: Ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας ο πρωτογενής τομέας (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας ο πρωτογενής τομέας (pics)
Επίσκεψη σε αγρόκτημα στον Αυλώνα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την λειτουργία της πλατφόρμας greekfarms.gov.gr.

Τη σημασία της αγροτικής οικονομίας ως έναν βασικό μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και του εκσυγχρονισμού της, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το πρωί της Παρασκευής σε αγρόκτημα στον Αυλώνα Αττικής, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της εξελιγμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας greekfarms.gov.gr.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύεται ως ένας από τους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο τεχνολογικό/ ψηφιακό άλμα που συντελείται σταδιακά.

Όπως δήλωσε η νέα ψηφιακή υπηρεσία της κυβέρνησης απευθύνεται στους αγρότες, και μέσω αυτής απλοποιούνται χρονοβόρες έως τώρα διαδικασίες, ενώ διευκολύνει τις συνεργασίες και την οικονομική-εμπορική δραστηριότητα των παραγωγών.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής συνομίλησε με παραγωγούς και εργαζόμενους, εξήρε τη συμβολή του αγροτικού τομέα στην ανάπτυξη, και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβουλία για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους.

Επισήμανε επίσης την ενίσχυση του κλάδου με ένα καταρχήν ποσό 150 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους παραγωγούς για να τους στηρίξει και στο άμεσο μέλλον προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επιπτώσεις που αφήνει πίσω της η πανδημία.

Εξέφρασε, ακόμη, τις ευχαριστίες του προς όλους τους παραγωγούς της χώρας, καθώς στη διάρκειά της υγειονομικής κρίσης συνεχίστηκε απρόσκοπτα η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και δεν σημειώθηκε καμία έλλειψη προϊόντων, ενώ ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του αγροκτήματος και ενημερώθηκε για τον τρόπο ανάπτυξης και παραγωγής των τροφίμων.

Περιήγηση στην greekfarms.gov.gr

Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στην εξελιγμένη ηλεκτρονική υπηρεσία greekfarms.gov.gr, μια εφαρμογή που αποτελεί βελτίωση της υφιστάμενης και θα ανοίξει δρόμους στον αγροτικό κόσμο για νέες συνεργασίες με εμπόρους αλλά και με καταστήματα μαζικής εστίασης απευθείας στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «σε αυτή δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να αναρτήσει τις ανάγκες που έχει σε εργασία, για εξεύρεση προσωπικού, αλλά και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ως ένα εργαλείο προβολής του συνολικού του προφίλ, καθώς θα μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα ένα πιθανό δικό του ιστότοπο στον οποίο θα περιέχονται επιπρόσθετες πληροφορίες».

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η επιτυχία της εφαρμογής των συγκεκριμένων ψηφιακών εργαλείων θα κριθεί «από το πώς θα την αγκαλιάσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, έτσι δεν είναι;» και απευθυνόμενος στους παραγωγούς συμπλήρωσε:

«Εμείς δίνουμε την πλατφόρμα, αλλά πιστεύω ότι, ειδικά για πιο μικρούς παραγωγούς - εσείς είστε πολύ μεγάλοι, έχετε σταθερό πελατολόγιο, φαντάζομαι- αλλά για πιο μικρούς παραγωγούς, για πιο μικρούς πελάτες, η πλατφόρμα αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε να διαφημίζουμε ενιαία εκτός Ελλάδας όλο τον πλούτο της πρωτογενούς μας παραγωγής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σημείωσε: «Νομοθετούμε το ότι θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. Θα παίρνουν επομένως και τον μισθό τους από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα».

Αναφερόμενος σε αυτό ο κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η φιλοσοφία μας είναι αυτή: θέλουμε να επιδοτήσουμε την εργασία και όχι την ανεργία» και συμπλήρωσε: «Κάνουμε ένα πρώτο βήμα στον πρωτογενή τομέα. Τι σημαίνει αυτό; ότι στην ουσία θα έχεις ένα μεγαλύτερο εισόδημα. Το επίδομα ανεργίας το οποίο δεν χάνεται συν το ημερομίσθιο, τις απολαβές τις οποίες θα σου δώσει ο παραγωγός. Και ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε λίγο και τη φιλοσοφία».

Μητσοτάκης: Ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας ο πρωτογενής τομέας (pics)
Μητσοτάκης: Ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας ο πρωτογενής τομέας (pics)
Μητσοτάκης: Ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας ο πρωτογενής τομέας (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider