Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: H υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει σε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: H υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει σε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνατήθηκε με τον διευθυντή του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας ο ESM, πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», τόνισε o Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.

Μητσοτάκης - Ρέγκλινγκ

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερη ανάπτυξη και πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη. Τόνισε ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και είναι πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.



Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισαν την κοινή τους βούληση για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Νωρίτερα την Τρίτη ο Κλάους Ρέγκλινγκ από το βήμα του συνεδρίου του Economist στο Λαγονήσι τόνισε πως «νέα κυβέρνηση σημαίνει και νέες προτεραιότητες», και δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

«Με διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιτύχει βιώσιμους ρυθμούς μακροπρόθεσμης ανάπτυξης με ταυτόχρονη τήρηση των δημοσιονομικών στόχων στον προϋπολογισμό του 2020. Αυτό είναι πολλά υποσχόμενο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Προειδοποίησε, πάντως, ότι από την τρίτη μεταμνημονιακή έκθεση που συνέταξε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκύπτει καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν διασφαλίζεται η συνέπεια μεταξύ υλοποιηθώντων μέτρων και δεσμεύσεων της χώρας. Κάποιες από τις αποφάσεις που ελήφθησαν είναι πιθανό να επιδράσουν αρνητικά στην ανάπτυξη και να υπονομεύσουν τις προηγούμενους μεταρυθμίσεις, όπως οι αυξήσεις των δαπανών, τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider