Ντόναχιου (Εurogroυp): Δεν δεσμεύομαι αν θα ισχύσουν οι κανόνες του Μάαστριχτ πριν το 2023

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναχιου (Εurogroυp): Δεν δεσμεύομαι αν θα ισχύσουν οι κανόνες του Μάαστριχτ πριν το 2023
«Η χρονική στιγμή πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην δημιουργήσουμε νέους οικονομικούς κινδύνους», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.

Ο πρόεδρος του Εurogroυp, Πασκάλ Ντόναχιου, δεν θέλει να δεσμευτεί για το εάν οι κανόνες του Μάαστριχτ – που έχουν ανασταλεί – θα τεθούν ξανά σε ισχύ πριν από το 2023.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να περιορίσουμε την πανδημία του κορονοϊού πριν από το 2023 και είναι πολύ πιθανό να επανενεργοποιήσουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες όταν έρθει η ώρα», δήλωσε ο Ντόναχιου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Η χρονική στιγμή πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην δημιουργήσουμε νέους οικονομικούς κινδύνους»

Όταν ρωτήθηκε για το πότε, ο πρόεδρος του Εurogroυp δεν θέλησε να δεσμευτεί εάν αυτό θα καταστεί δυνατό πριν από το 2023. «Δεν θέλω να δεσμευτώ για τη χρονική στιγμή. Η χρονική στιγμή πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην δημιουργήσουμε νέους οικονομικούς κινδύνους. Το πότε ακριβώς θα έρθει η ώρα εξαρτάται επίσης και από το πότε θα είναι διαθέσιμος ένας αποτελεσματικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε επαρκείς δόσεις», δήλωσε ο Ιρλανδός πολιτικός.

Ταυτόχρονα, ο Πασκάλ Ντόναχιου απέρριψε τις σκέψεις για επανεπεξεργασία των κανόνων οι οποίοι τελούν σε αναστολή καθώς και τις σκέψεις για χαλάρωση των ορίων χρέους. «Οι κανόνες του Μάαστριχτ θα τεθούν πλήρως σε ισχύ. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς στο Eurogroup θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε υγιή δημόσια οικονομικά και ότι όλα τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν βιώσιμες δημοσιονομικές πολιτικές. Το ευρώ δεν πρέπει να γίνει ένα "μαλακό νόμισμα"», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider