Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε κλείνουν φαρμακεία και συνεργεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε κλείνουν φαρμακεία και συνεργεία
Έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες delivery σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ.

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ενώ πλέον πέρα από τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάζουν ρολά και τα μίνι μάρκετ, αλλά και τα ψιλικατζίδικα, ενώ τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.
  • Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (super market) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Το νέο πλαίσιο των μετακινήσεων

Από απόψε το βράδυ οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα είναι αυστηρά και μόνο για τρεις λόγους:

  • για μετάβαση ή επιστροφή από την εργασία,
  • εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας
  • συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (SMS με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (SMS με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider