Έως τις 31 Αυγούστου παρατάθηκε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως τις 31 Αυγούστου παρατάθηκε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Οι 200.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση έχουν λίγο χρόνο για να γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

H προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που εξέπνεε αύριο παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Star.

H σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο και έτσι οι 200.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση έχουν λίγο χρόνο για να γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Βεσυρόπουλος μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 6.150.171 φορολογικές δηλώσεις και υπολείπονται περίπου 207.000 δηλώσεις για να πιαστεί ο αριθμός των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

Αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider