Εργαλείο εντοπισμού «μαύρου» χρήματος το νέο έντυπο Ε3

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργαλείο εντοπισμού «μαύρου» χρήματος το νέο έντυπο Ε3
Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται φέτος να συμπληρώσουν στο έντυπο Ε3 τρεις νέους κωδικούς.

Την έναρξη των διαδικασιών για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων εγκαινίασε χθες η ΑΑΔΕ με την έκδοση του εντύπου Ε3, το οποίο συμπληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.

Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται φέτος να συμπληρώσουν στο έντυπο Ε3 τρεις νέους κωδικούς που αφορούν στα ποσοστά μεικτού κέρδους επί των πωλήσεων, επί του κόστους, αλλά και τα ποσοστά καθαρού κέρδους επί των πωλήσεων.

Έμμεσος τεχνικός έλεγχος

Η ένταξη των κωδικών κρίθηκε αναγκαία από τις φορολογικές αρχές στο πλαίσιο υλοποίησης των νέων έμμεσων τεχνικών ελέγχου που τίθεται σε εφαρμογή για τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος ή την απόκρυψη εισοδημάτων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με τη μέθοδο της αρχής των αναλογιών θα προσδιορίζονται τα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα, οι εκροές και τα φορολογικά κέρδη του ελεγχόμενο προσώπου βάση αναλογιών και ιδίως του περιθωρίου μεικτού κέρδους.

Το ενδιαφέρον τώρα όλων στρέφεται στο νέο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το Ε1, στο οποίο θα κληθούμε να δηλώσουμε τα εισοδήματα που αποκτήσαμε το 2019.

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider