Επίδομα ψηφιακής κατάρτισης σε 6.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα ψηφιακής κατάρτισης σε 6.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η κατάρτιση καθίσταται επιτακτική λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Εκπαιδευτικό επίδομα θα μπορούν να λάβουν 6.000 εργαζομένοι του ιδιωτικού τομέα στην Αττική, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, προκειμένου να καταρτιστούν τεχνολογικά και να πιστοποιηθούν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές που έφερε στην αγορά εργασίας ο κορονοϊός.

Η σχετική πρόσκληση, με τίτλο «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Περιφέρειας Αττικής» απευθύνεται σε επιμελητήρια και είναι προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 8 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020.

Προβλέπει:

  • Συμβουλευτική- Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων (Συμβουλευτική καθοδήγηση εργαζομένων για την ενίσχυση των προσόντων και δεξιοτήτων τους, σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, πιστοποίηση γνώσεων/δεξιοτήτων).
  • Καταβολή Εκπαιδευτικών Επιδομάτων ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.
  • Δημοσιότητα και προβολή καθώς και ενέργειες διαχείρισης και συντονισμού της Πράξης.

«Το οικονομικό και τεχνολογικό πεδίο αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, η οικονομία μας μετασχηματίζεται. Οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προσφέρει νέα προγράμματα κατάρτισης για 6.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της Αττικής, οι οποίοι θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν κατάρτιση και πιστοποίηση, αλλά και να υποστηριχθούν έμπρακτα με εκπαιδευτικό επίδομα. Η εν λόγω δράση καθίσταται επιτακτική και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Τα προγράμματα κατάρτισης δύναται να υλοποιηθούν είτε με τη μέθοδο της συμβατικής κατάρτισης σε τάξη, είτε με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης (σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση).

Κόστος κατάρτισης - Δικαιούχοι

Σύμφωνα με την πρόσκληση, το μοναδιαίο κόστος κατάρτισης ανά ωφελούμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, το επίδομα του κάθε ωφελούμενου από την εφαρμογή της δράσης, ορίζεται συνολικά στο ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης και το κόστος πιστοποίησης εκτιμάται διακριτά από εκείνο της κατάρτισης και δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 120 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Η πρακτική άσκηση, στην περίπτωση που είναι απαραίτητη για την πιστοποίηση των ικανοτήτων/δεξιοτήτων των ωφελουμένων πραγματοποιείται μόνο εκτός ωραρίου και δεν επιτρέπεται να διενεργείται στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται οι ωφελούμενοι, καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις των παρόχων κατάρτισης ή συνδεδεμένες με αυτούς ή/και σε εκείνες που συνδέονται - με οποιοδήποτε τρόπο - με τους ωφελούμενους από την εφαρμογή της Πράξης.

Το μοναδιαίο κόστος συμβουλευτικής δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 40 ευρώ ανά συνεδρία ατομικής (αφορά εργαζόμενους) και περιλαμβάνονται έως 3 ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής ανά ωφελούμενο εργαζόμενο.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός της κάθε πρότασης διαμορφώνεται ανά φορέα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων των επιχειρήσεων/μελών των επιμελητηρίων, ως εξής:

  • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών: 2 εκατ. ευρώ
  • Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας: 2 εκατ. ευρώ
  • Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών: 1 εκατ. ευρώ
  • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς: 1 εκατ. ευρώ
  • Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά: 1 εκατ. ευρώ
  • Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: 1 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider