(Πάρα) πολλά τα λεφτά των δικαστικών εξόδων στο... σίριαλ της εξαγοράς της Twitter από τον Μασκ 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
(Πάρα) πολλά τα λεφτά των δικαστικών εξόδων στο... σίριαλ της εξαγοράς της Twitter από τον Μασκ 
Τα συνολικά δικαστικά έξοδα για την υπόθεση μπορούν να φτάσουν έως και το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου.

Οι δικηγόροι μπορούν να θεωρηθούν οι μεγάλοι χαμένοι μεταξύ της υπόθεσης της εξαγοράς της Twitter από τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Μετά από τη νέα ανατροπή στο... σίριαλ της εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων και την πρόθεση του Μασκ να προχωρήσει με τη συμφωνία που είχε συμφωνηθεί τον Απρίλιο, δεκάδες δικηγόροι μένουν στον «αέρα», καθώς μένει αβέβαιο το εάν θα προχωρήσει η δίκη μεταξύ των δύο πλευρών μετά από τη νέα επιστολή που έστειλε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για την εξαγορά του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου.

Λεφτά με «ουρά» για τους δικηγόρους

Όπως αναφέρει το Bloomberg, πάνω από 70 δικηγόροι έχουν ετοιμαστεί για τη δίκη στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ, μετά από τη μήνυση που είχε καταθέσει η Twitter κατά του Μασκ προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Οι δικηγόροι ήταν έτοιμοι για την εκκίνηση της δίκης στις 17 Οκτωβρίου, αλλά μετά από τις χθεσινές εξελίξεις είναι άγνωστο το εάν η νομική διαδικασία θα συνεχιστεί ή όχι.

Σύμφωνα με τον Τζο Κόφι, καθηγητή Νομικής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, «με όλους αυτούς τους δικηγόρους και τις προοπτικές συνέχισης των δικαστικών αιτημάτων, βλέπω πως τα συνολικά έξοδα για την υπόθεση μπορούν να φτάσουν έως και το 1 δισ. δολάρια.

Ακόμα και εάν η δίκη ακυρωθεί, οι δικηγόροι έχουν ήδη πιάσει δουλειά, στέλνοντας κλητεύσεις για τις καταθέσεις μαρτύρων και από τις δύο πλευρές.

Ο Κόφι ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να δώσουν στον Έλον Μασκ κάποιου είδους βραβείο, γιατί είναι αυτός που διασφάλισε την οικονομική ευρωστία του δικηγορικού επαγγέλματος».

Όπως υποστηρίζει ο Ουίλιαμ Ρος, καθηγητής Νομικών στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα με ειδίκευση στις νομικές χρεώσεις, η αμοιβές των δικηγόρων για τις νομικές διαμάχες μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να φτάνει έως και 1.700 δολάρια ανά ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider