ΗΠΑ: Πιέσεις Μπάιντεν στις εταιρείες για να μειώσουν το οικονομικό κόστος για τους καταναλωτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πιέσεις Μπάιντεν στις εταιρείες για να μειώσουν το οικονομικό κόστος για τους καταναλωτές
Οι διαχειριστές των σταθμών πώλησης βενζίνης, είναι αναγκαίο να μειώσουν τις τιμές στην αντλία «τώρα», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μήνυμα προς τις αμερικανικές επιχειρήσεις διαχειρίζονται σταθμούς εφοδιασμού βενζίνης, τράπεζες, αλλά και υπηρεσίες κινητών τηλεφώνων να μειώσουν το οικονομικό κόστος για τους καταναλωτές, ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό ποσοστό του πληθωρισμού, έστειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν τόνισε, ότι «ανεπιθύμητες χρεώσεις» όπως οι τραπεζικές χρεώσεις υπερανάληψης, αλλά και οι χρεώσεις για τον τερματισμό συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας πλήττουν τις αμερικανικές οικογένειες, ενώ οι διαχειριστές των σταθμών πώλησης βενζίνης, είναι αναγκαίο να μειώσουν τις τιμές στην αντλία «τώρα».

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «έτρεξε» με ρυθμό 8,5% για τον Αύγουστο, με την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να προχωρά τον Σεπτέμβριο σε νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 0,75%, προκειμένου να θέσει τον πληθωρισμό προς τα κάτω και στον στόχο του 2% που έχει θέσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η μερική διαγραφή των φοιτητικών χρεών θα είχε κόστος 400 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider