ΗΠΑ: Επικοινωνία Γέλεν με τον αντιπρόεδρο της Κίνας - Στο επίκεντρο η επάρκεια τροφίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επικοινωνία Γέλεν με τον αντιπρόεδρο της Κίνας - Στο επίκεντρο η επάρκεια τροφίμων
Συμφωνήθηκε η θέληση ΗΠΑ και Κίνας για τη σταθερή τροφοδοσία τροφίμων ανά τον κόσμο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λιού Χε, είχε την Τρίτη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τα ζητήματα για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως ανέφερε το Reuters, το Πεκίνο υποστηρίζει πως στη συζήτηση έγινε λόγος για την παγκόσμια τροφοδοτική αλυσίδα και συμφωνήθηκε η θέληση ΗΠΑ και Κίνας για τη σταθερή τροφοδοσία τροφίμων ανά τον κόσμο.

Η Κίνα εξέφρασε ανησυχία για τους επιπλέον δασμούς που επέβαλαν πρόσφατα οι ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε κινεζικές εταιρείες. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο.

«Καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, έχει μεγάλη σημασία να ενισχυθεί η επικοινωνία και ο συντονισμός των μακροοικονομικών πολιτικών της Κίνας και των ΗΠΑ. Η υπεράσπιση της σταθερότητας της παγκόσμιας βιομηχανικής και εφοδιαστικής αλυσίδας θα ωφελήσει την Κίνα, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της κ. Γέλεν, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Από την πλευρά του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, σημειώνεται πως η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να «διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας», προσθέτοντας ότι η επικοινωνία της Γέλεν με τον Λιού ήταν «ειλικρινής και ουσιαστική»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider