Γερμανία: Μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού - Στο 8,2% τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού - Στο 8,2% τον Ιούνιο
Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία για την αύξηση των τιμών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οριακή αποκλιμάκωση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούνιου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Destatis, κινούμενος πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και σε ένα σημάδι που θα μπορούσε να δείχνει αποκλιμάκωση της ανόδου των τιμών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,2% έναντι 8,7% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μέτρηση στο 8,8%. Σε μηνιαίο επίπεδο, καταγράφηκε αποπληθωρισμός 0,1% έναντι πληθωρισμού 1,1% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πληθωρισμό στο 0,4%.

Ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 7,6% από 7,9% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μέτρηση στο 7,9%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,1% από 0,9% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,4%.

Ανά κλάδους της οικονομίας, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 38% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 12,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Σε επίπεδο ρεκόρ ο πληθωρισμός - Πάνω από το 10% για πρώτη φορά από το 1985

gazzetta
gazzetta reader insider insider