Tesla: Το στοίχημα στο bitcoin έχει ήδη αποδώσει πάνω από $1 δισ., σύμφωνα με αναλυτή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Το στοίχημα στο bitcoin έχει ήδη αποδώσει πάνω από $1 δισ., σύμφωνα με αναλυτή

Σε περίπου 1 δισ. δολάρια εκτιμώνται τα κέρδη που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής από το «άνοιγμα» της στο Bitcoin η Tesla του Έλον Μασκ, σύμφωνα με ανάλυση του ειδικού στις τεχνολογικές επενδύσεις της Wedbush, Νταν Ιβς.

Σε report του που εκδόθηκε το Σάββατο, ο Ιβς σημειώνει πως «εκτιμούμε πως η Tesla έχει κερδίσει περίπου 1 δισ. δολάρια μέσα στον τελευταίο μήνα», μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που πέτυχε το ψηφιακό νόμισμα.

Η εταιρεία είναι σε πορεία για να κερδίσει περισσότερα από την επένδυση στα Bitcoin από ό,τι από τις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020» ανέφερε ο αναλυτής.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο Φεβρουάριο, η Tesla έγινε η τελευταία από τις μεγάλες επιχειρήσεις που επένδυσε στο κρυπτονόμισμα, με την αγορά Bitcoin 1,5 δισ. δολαρίων, με τους επενδυτές να βλέπουν την κίνηση του Έλον Μασκ ως ακόμα ένα σημάδι καθιέρωσης του κρυπτονομίσματος στην αγορά.

Την Παρασκευή, το Bitcoin βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 54.000 δολάρια με τη συνολική κεφαλαιοποίησή του να ξεπερνά τα 1 τρισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει άνοδο άνω του 11% από τις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider