Μπορέλ: Η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπορέλ: Η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο
Ο κ. Μπορέλ επισήμανε ότι «οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολύ ξεκάθαροι για τις πιθανές συνέπειες εάν δεν υπάρχει πρόοδος στη συνεργασία με την Τουρκία».

Σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η άμεση αποκλιμάκωση είναι απαραίτητη για να επιτραπεί η επανάληψη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, που είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις». Επιπροσθέτως, ο κ. Μπορέλ απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές σημείωσε ότι «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί επείγουσα και συλλογική δέσμευση. Αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν απαράδεκτα γεγονότα. Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει τη λήψη μονομερών ενεργειών».

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ επισήμανε ότι «οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολύ ξεκάθαροι για τις πιθανές συνέπειες εάν δεν υπάρχει πρόοδος στη συνεργασία με την Τουρκία».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider