Gucci και LVMH: Προσφέρουν 300 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gucci και LVMH: Προσφέρουν 300 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων
Ο ιδιοκτήτης της Gucci, Ανρί Πινό προσφέρει 100 εκατ. ευρώ ενώ η οικογένεια της LVMH προσφέρει 200 εκατ. ευρώ!

Μια προσφορά «μαμούθ» για την αποκατάσταση του εμβληματικού ναού της Παναγίας των Παρισίων έκανε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό, αλλά και η οικογένεια Αρνό του ομίλου LVMH.

Πριν από λίγη ώρα ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν δωρεά ύψους 200 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Ενώ πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering που μεταξύ άλλων διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του την πλειοψηφία των μετοχών σε Gucci και Saint Laurent, προσέφερε 100 εκατ. ευρώ.

«Ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να αποδεσμεύσουμε 100 εκατ. ευρώ ώστε να πάρουμε μέρος στην προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων» ανέφερε ο Πινό σε δήλωσή του.

Να θυμίσουμε πως η φωτιά, που ξέσπασε στις 19:50 το απόγευμα της Δευτέρας, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτηριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους, αλλά στο εσωτερικό του ναού, οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider