Βρετανία: Στο μισό οι πωλήσεις των εξαγωγέων μετά το Brexit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στο μισό οι πωλήσεις των εξαγωγέων μετά το Brexit
Covid και Brexit προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές εμπορευμάτων, ανέβασαν τις τιμές και αύξησαν την γραφειοκρατία. 

Χαμηλότερες πωλήσεις κατάγραψαν το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι εξαγωγείς στη Βρετανία, με φόντο Covid και Brexit.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τόσο η πανδημία του Covid, όσο και το Brexit προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές εμπορευμάτων, ανέβασαν τις τιμές και αύξησαν την γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, περίπου 41% των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν εξαγωγές είχαν χαμηλότερα έσοδα, από πωλήσείς στο εξωτερικό το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το 38% που ίσχυε το τέταρτ τρίμηνο του 2020.

Οι εξαγωγές βρετανικών προϊόντων στην ΕΕ, εξαιρουμένου του χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων κατέγραψαν μία δραστική μείωση κατά 40,7% τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2020, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 28,8% όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής της Βρετανίας.

Σε μία έρευνα της Ομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων (FSB), 30 από τους 132 εξαγωγείς δήλωσαν ότι έχουν προσωρινά σταματήσει τις πωλήσεις τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πέντε ανέφεραν ότι τερμάτισαν μόνιμα τις πωλήσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόλις μία στις δέκα επιχειρήσεις δήλωσε ότι έχει οργανώσει ή σκέφτεται να οργανώσει κάποια παρουσία της σε μία ευρωπαϊκή χώρα, όπως ανέδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 1-15 Μαρτίου.

Η εμπορική συμφωνία μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, προκάλεσε προβλήματα και καθυστερήσεις για μερικές εταιρίες, οι οποίες έπρεπε να προσαρμοστούν στο νέο πλαίσιο της γραφειοκρατίας και τους σχετικούς κανόνες που το διέπουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider