Sarnoff-Pasteur: Ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sarnoff-Pasteur: Ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του 2021
Ο αντιπρόεδρος της Sanofi-Pasteur Thomas Triomphe έδωσε το δικό του χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του 2021 ετοιμάζεται να παρασκευάσει η Sarnoff-Pasteur, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κατά τη διάρκεια ακρόασης που συνδιοργάνωσαν οι επιτροπές Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Ενέργειας (ITRE) και Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας (ENVI) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, ο αντιπρόεδρος της Sanofi-Pasteur Thomas Triomphe έδωσε το δικό του χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα:

«Θα στοχεύσουμε στα εμβόλια του ανά-συνδυασμένου RNA. Θα παρασκευάσουμε 1 δισεκατομμύριο δόσεις, μέχρι το τέλος του 2021. Αλλά φυσικά, ακόμα περισσότερες το 2022. Επομένως, η δέσμευση μας είναι να φτάσουμε τις 1 δισεκατομμύριο δόσεις μέχρι το τέλος του 2021». Οι παγκόσμιες ανάγκες για εμβολιασμό είναι ωστόσο πολύ υψηλές. Σύμφωνα με την Magdalena Rodriguez de Azero, Executive Director, Vaccines Europe, European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, για να εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού χρειάζονται 8 δις δόσεις όταν συνολικά οι δόσεις των εμβολίων που παράγονται επισήμως ανέρχονται σε 5 δις.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών αποκάλυψαν ότι το εμβόλιο θα είναι ενέσιμο και θα γίνεται σε 2 δόσεις μέχρι την ηλικία των 65. Είναι πιθανό, όπως είπαν, οι ηλικιωμένοι να χρειαστούν και τρίτη δόση. Ειδικά για το θέμα της ασφάλειας του εμβολίου ο εκπρόσωπος του European Medical Agency διαβεβαίωσε τους ευρωβουλευτές ότι δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός σε αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο οι συμμετέχοντες στην ακρόαση δέχθηκαν κριτική από τους ευρωβουλευτές για την έλλειψη διαφάνειας στα συμβόλαια που συνάπτουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, εφόσον το εμβόλιο εγκριθεί, θα πληρωθούν από τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων. Η εταιρεία AstraZeneca, παρότι εκλήθει από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν συμμετείχε στην ακρόαση.

Ευχαριστώ.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider