Formula 1: Ματαιώθηκε «στο παρά πέντε» το Γκραν Πρι Αυστραλίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Formula 1: Ματαιώθηκε «στο παρά πέντε» το Γκραν Πρι Αυστραλίας
Η αποχώρηση της McLaren από τον πρώτο αγώνα Formula 1, της χρονιάς, στην Αυστραλία, λόγω κρούσματος κορονοϊού, πυροδότησε τη ματαίωση του αγώνα.

Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου τα «σύννεφα» ήταν βαριά στην Formula 1, παρά τον καλοκαιρινό καιρό που επικρατούσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Οι αρχικές υποψίες για μέλη ομάδων που πιθανώς έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό έγιναν βεβαιότητα. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ανήκε στην ομάδα της McLaren, η οποία ανακοίνωσε επισήμως μέσω των λογαριασμών της στα social media ότι αποσύρεται από το Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

Αναλγησία των οργανωτών

Αμέσως μετά, η Liberty Media, η εταιρεία που έχει τη διαχείριση του πρωταθλήματος της F1 αλλά και η FIA, η παγκόσμια αγωνιστική αρχή, εξέδωσαν μια ανακοίνωση που πυροδότησε τρομερές αντιδράσεις στα social media, σχετικά με την αρχική ανευθυνότητά τους να φέρουν όλες τις ομάδες και τους οδηγούς στην Αυστραλία. Ταυτόχρονα, οι κατηγορίες εστίαζαν και στο γεγονός ότι καθώς υπήρχαν ύποπτα κρούσματα, έπρεπε αμέσως να ματαιωθεί ο αγώνας.

McLaren F1 Team

Νωρίτερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των οδηγών, οι Χάμιλτον, Φέτελ και Ραϊκόνεν, με τον πρώτο να είναι και ιδιαίτερα δηκτικός, είχαν κάνει δηλώσεις σχετικά με την ανάγκη ακύρωσης του πρώτου αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, ώστε να προστατευτούν όλοι οι συμμετέχοντες και το κοινό.

Αμφίβολος και ο δεύτερος αγώνας

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τελευταία στιγμή, οι Liberty Media και FIA δεν είχαν πάρει ούτε το μέτρο της κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποίησης του αγώνα, όπως για παράδειγμα είχε ήδη αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή του αγώνα στο Μπαχρέιν. Ο αγώνας αυτός είναι ο δεύτερος στο αρχικό πρόγραμμα και πλέον πρώτος για το 2020 μετά την ματαίωση του Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

Ο αγώνας στο Μπαχρέιν είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου, δηλαδή μόλις μία εβδομάδα από το Γκραν Πρι Αυστραλίας. Με δεδομένο πλέον ότι ένα μέλος ομάδας έχει νοσήσει και μάλιστα βρίσκεται σε καραντίνα στη Μελβούρνη, ώσπου να εντοπιστούν όλες του οι επαφές και να εξεταστούν, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος από μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider