Πρωτοπόρος στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη η Grecotel

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωτοπόρος στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη η Grecotel
Εκατοντάδες πρωτοβουλίες και πολύπλευρες ενέργειες εμβριθούς στήριξης οργανισμών και φορέων υλοποιεί κατ’ έτος o ‘Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel.

Εκατοντάδες πρωτοβουλίες και πολύπλευρες ενέργειες εμβριθούς στήριξης οργανισμών και φορέων υλοποιεί κατ’ έτος o ‘Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες βάσει διεθνών προτύπων αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται για δράσεις, που αφενός συμβάλλουν άρρηκτα στην προστασία των ελληνικών οικοσυστημάτων, και αφετέρου στηρίζουν σε μόνιμη βάση τις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, ηγέτης στο χώρο των επιχειρήσεων τουρισμού στην Ελλάδα, και πρωτοπόρος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην προστασία της φύσης με την ίδρυση Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έχει θέσει ως έναν από τους κύριους στόχους του τη βιωσιμότητα, που αποτελεί τη βασική έμπνευση για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Με εμπειρία 45 χρόνων στον κλάδο και πιστός στην πεποίθηση ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελούν τις βασικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αρμονική σχέση Τουρισμού και Περιβάλλοντος, ο Όμιλος εφαρμόζει και στις 32 ξενοδοχειακές μονάδες του σε όλη την ελληνική επικράτεια τα διεθνή standards στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Άλλωστε είναι ο πρώτος απ’ όλους που ενστερνίστηκε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η βιωσιμότητα στον σύγχρονο κόσμο και στη συνείδηση των επισκεπτών, των εργαζομένων, των ΜΜΕ και γενικότερα της κοινωνίας. Σημειώνεται ότι ο ‘Ομιλος Grecotel θεωρείται πρότυπο στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Μεσογείου για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές.

Η στρατηγική του Ομίλου θέτει εφικτούς στόχους και αναπτύσσει πρωτοβουλίες που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με τα απαιτούμενα σύγχρονα περιβαλλοντικά μέτρα, αναβαθμίζοντας έτι περαιτέρω το τουριστικό του προϊόν. Η αποτελεσματικότερη λειτουργία των ξενοδοχείων, η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, η προστασία των φυσικών πόρων, των ειδών και των οικοσυστημάτων τους, οι ίσες ευκαιρίες για όλους, η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων στον Όμιλο (που ανέρχονται σήμερα στους 6.700), των συνεργατών και επαγγελματιών του κλάδου, αποτελούν ορισμένα από τα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα προσφοράς του στην κοινωνία.

Ο Όμιλος πραγματοποιεί κάθε χρόνο πολλαπλές ενέργειες με σημαντικό αντίκτυπο τόσο στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, και συγκεκριμένα στα νησιά: Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, αλλά και πανελλαδικά όπως σε Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας πιστά τις αρχές που υιοθετεί και εφαρμόζοντας τα πρότυπα βιωσιμότητας που έχει θέσει, συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίτευξη των 17 παγκοσμίων στόχων του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider