Οφέλη 583 δισ. θα επιφέρουν οι πολιτικές κατά της κλιματικής αλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οφέλη 583 δισ. θα επιφέρουν οι πολιτικές κατά της κλιματικής αλλαγής
Οι πόλεις ευθύνονται για το 70% περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οφέλη 583 δισ. δολαρίων και φρένο σε τουλάχιστον 223.000 πρόωρους θανάτους θα μπορούσε να επιφέρει η ενσωμάτωση πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το «Δίκτυο Πόλεων C40».

Οι πόλεις ευθύνονται για το 70% περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο με σχεδόν το 80% του αστικού πληθυσμού να εκτίθεται σε επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο έλεγχος των εκπομπών από κτίρια, μεταφορές και τη βιομηχανία ενέργειας μπορεί να συμβάλει ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αποτρέποντας μεγάλο αριθμό πρόωρων θανάτων στις πόλεις, αποκάλυψε η έρευνα στο περιθώριο της παγκόσμιας διάσκεψης κορυφής για το κλίμα COP24.

Όπως αναφέρει, οι πόλεις θα πρέπει να υιοθετήσουν αυστηρούς κανονισμούς για τα νέα κτίρια και να πραγματοποιήσουν μετατροπές σε παλαιότερα κτίρια για την βελτίωση του συστήματος θέρμανσης, εξαερισμού ή φωτισμού, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Επικεντρώνοντας στην πράσινη πολιτική σε μέσα μεταφοράς, κτίρια και βιομηχανία οι πόλεις θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 87%, υποστήριξαν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider