Εθελούσια με καρότο και μαστίγιο στην Εθνική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθελούσια με καρότο και μαστίγιο στην Εθνική Τράπεζα
Ο “Insider” αποκαλύπτει τα σχέδια της τράπεζας για τη μείωση του προσωπικού της

Σειρά στα προγράμματα εθελούσιας εξόδου παίρνει όπως μαθαίνω η Εθνική Τράπεζα, σε μια προσπάθεια να μειώσει και αυτή τα μισθολογικά κόστη. Όπως μου λένε, με δεδομένο ότι είναι η μόνη τράπεζα που δεν θα κάνει carve out τη διεύθυνση των κόκκινων δανείων, η πίεση για μείωση του προσωπικού είναι ακόμη μεγαλύτερη, άρα η εθελούσια είναι μονόδρομος.

Προκειμένου μάλιστα να πετύχει το σκοπό της, όπως μαθαίνω, η διοίκηση της τράπεζας σχεδιάζει να εφαρμόσει την τακτική του καρότου αλλά και του μαστιγίου. Το καρότο έγκειται στο «πακέτο» που θα δώσει σε εκείνους που θα αποχωρήσουν, το οποίο και αναμένεται να είναι το τελευταίο γενναιόδωρο. Όσο για το μαστίγιο, πέρα από ότι θα ξεκαθαρίσει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία, θα βάλει στο τραπέζι το γεγονός ότι ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα, το δίκτυο των καταστημάτων θα μειωθεί και άρα τα πράγματα για όσους δεν πάρουν την εθελούσια δεν θα είναι ρόδινα.

Κρίνοντας πάντως από την επιτυχία του προγράμματος της Eurobank, η εκτίμηση και στην Εθνική είναι ότι η εθελούσια θα «τρέξει» καλά, ξεπερνώντας τα 800 άτομα. Ίδωμεν.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider