Ποιον συμφέρουν οι καθυστερήσεις στο λιμάνι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιον συμφέρουν οι καθυστερήσεις στο λιμάνι
Ο “Insider” αποκαλύπτει ποιος βγαίνει κερδισμένος από το γεγονός ότι δεν προχωράνε οι επενδύσεις στον ΟΛΠ

«Τρίβει τα χέρια της» όπως μου λένε, η κυβέρνηση βλέποντας τις καθυστερήσεις του ΟΛΠ και της COSCO στη εκτέλεση των υποχρεωτικών επενδύσεων ύψους 290 εκ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά. Και αυτό γιατί, όπως μου λένε, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των επενδύσεων αυτών οφείλονταν σε υπαιτιότητα της ελληνικής πλευράς λόγω καθυστέρησης της έγκρισης του master plan του λιμένα Πειραιά.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν καθώς μετά και την εκλογή της νέας κυβέρνησης εγκρίθηκε το master plan και πλέον οι καθυστερήσεις οφείλονται στην πλευρά του ΟΛΠ και της COSCO.

Ο διακανονισμός

Μάλιστα, όπως μου εξηγούν, εξαιτίας των καθυστερήσεων της κυβέρνησης το παρελθόν, η COSCO έχει προσφύγει σε φιλικό διακανονισμό και ζητώντας την άμεση παράδοση του 17% των μετοχών του ΟΛΠ, που δεν έχουν ακόμη περάσει στα χέρια της. Και, όπως μου λένε, είχε αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρουν, προκαλώντας μεγάλο «πονοκέφαλο». Όμως, τώρα τα πράγματα άλλαξαν και η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ καταλαβαίνουν ότι οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των υποχρεώσεων επενδύσεων τους δίνει μοναδική ευκαιρία να μην παραδώσουν το 17% των μετοχών.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider